Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
files (1) / Власенко К.А. КПІ.docx
Скачиваний:
25
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
365.12 Кб
Скачать

Висновки

У першому розділі даної роботи було проаналізовано внутрішнє середовище компанії, після чого було виділено сильні та слабкі сторони діяльності, а також зовнішнє маркетингове середовище, яке включає макромаркетингове та мікромаркетингове, тобто аналіз споживачі та конкурентів. На основі даного аналізу було виділено можливості та загрози щодо подальшої діяльності компанії «АвтоАльянс Київ» на автомобільному ринку України. На основі отриманих даних було проведено аналіз та визначено маркетингово-управлінську проблему: Вдосконалення збутової діяльності підприємства, за рахунок визначення найбільш дієвого способу це зробити.

В рамках пошуку ефективного способу вдосконалення збутової діяльності компанії було проведено маркетингове дослідження ринку. Для дослідження було поставлено ціль: Пошук шляхів вдосконалення збутової діяльності компанії.

В рамках дослідження було проаналізовано різні джерела інформації, які включають як вторинні так і первинні.

В рамках отримання первинної інформації проводиться анкетування споживачів та проведення спостереження за технікою Mystery Shopping.

В ході дослідження було отримані дані стосовно аспектів, діяльності що аналізуються. Але перш за все виділено три блоки інформації, які необхідно розглянути в рамках сукупного аналізу збутової діяльності.

В ході дослідження було виявлено, що компанія потребує впровадження змін стосовно роботи персоналу компанії та оснащення салону.

В рамках розгляду цих питань було запропоновано проведення тренінгів для персоналу, створення графіку роботи з метою зменшення часу очікування консультантів споживачами, розроблено систему стимулювання робітників, а також внесено пропозиції щодо нематеріального стимулювання.

В рамках внесення пропозицій щодо покращення салону компанії пропонується розміщення інфо-блоків з інформацією про кожен автомобіль, також зміна положення основних інфо блоків, пропонуються зміни щодо розміщення автомобілів в салоні, та зміни кольорової гами авто.

Також, більшість споживачів зазначили, що потребують скорочення часу очікування автомобіля. В рамках цього питання було детально розглянуто процес поставки автомобіля. Важливого значення необхідно надавати постійному моніторингу змін щодо поставок автомобілів, руху та змін строків аби мати змогу ефективно планувати свою діяльність.

В рамках внесення рекомендацій пропонується наймання ще одного робітника у відділ постачання, оскільки із збільшенням обсягів продажу, зростає навантаження. Було розподілено функції щодо кожного менеджера, а також запропоновано шляхи подолання проблем, які можуть виникнути у разі затримки поставки.

Також було проаналізовано комунікаційну діяльність компанії та визначено, що необхідно впровадити заходи стимулювання, оскільки більша кількість опитуваних споживачів відзначили, що при виборі салону на них мали вплив стимулюючі заходи, що пропонуються салоном. Аналізуючи конкурентів було визначено, що більшість з них використовує цінове стимулювання поруч з товарним, але оскільки у своїй діяльності компанія «АвтоАльянс Київ» не має змоги встановлювати знижки було обране товарне стимулювання шляхом надання сертифікату на комплекс безкоштовних послуг на СТО.

Також було запропоновані інші заходи комунікаційної політики:

– Зовнішня реклама, а саме бігборди.

– Seo – просування в пошукових системах.

– Банерна реклама в інтернеті.

– Спонсорство спортивного проекту «Offroad Free Fest».

Внесення запропонованих заходів дасть змогу компанії покращити свою збутову діяльність, покращити взаємодію зі споживача та рівень їх задоволеності від співпраці.

Зробивши всі необхідні розрахунки, можна відзначити, що витрати на вдосконалення системи збуту складають 2 050 733. Рентабельність запланованих змін складає близько 3,25 %. Термін окупності близько 4 місяців.