Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом (диплом).docx
Скачиваний:
75
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
7.14 Mб
Скачать

Автоматизоване аварійне перемикання:

  1. Запуск виконання планів відновлення з VMware vCenter Server одним натисканням кнопки;

Автоматизація призначення реплікованих сховищ даних для відновлення за допомогою адаптерів, створених провідними постачальниками систем зберігання для своїх платформ реплікації;

Виконання користувача сценаріїв і призупинення процесів при відновленні.

Зміна IP-адрес віртуальних машин відповідно до конфігурації мережі резервної інфраструктури;

Адміністрування і моніторинг виконання планів відновлення з VMware vCenter Server;

2.4.6 Переваги переходу на віртуальне середовище

При віртуалізації є кілька серйозних переваг, порівняно з фізичним аналогом побудови інфраструктури:

  1. Експлуатаційна гнучкість;

Збільшення віддачі від існуючих ресурсів;

Софтверна підтримка;

Планування;

Скорочення витрат;

Відмовостійкість;

Експлуатаційна гнучкість

За допомогою віртуалізації ми доб'ємося оперативного реагування на зміни ринку завдяки динамічному управлінню ресурсами, прискореної ініціалізації серверів та поліпшеного розгортання настільних комп'ютерів і додатків. Збільшення віддачі від існуючих ресурсів.

Можливість об'єднання загальних ресурсів інфраструктури в пули і відхід від застарілої моделі «один сервер - один додаток» за допомогою консолідації серверів. Софтверна підтримка. У разі віртуалізації ВМ використовують ресурси серверів, на яких вони знаходяться. Але сама ідея віртуалізації в тому, що на ВМ, наприклад не варті ЦПУ від компанії Intel або AMD, віртуалізація підтримує сервери з різними конфігураціями, а, отже, на ВМ на даний момент йде більшість ОС і майже весь підтримуваний софт цими ОС. Отже, на одних і тих же за характеристиками серверах, можливо, розгортати абсолютно незалежні один від одного, і різні за характеристиками ВМ, також і навпаки, сервери з різними характеристиками будуть підтримувати один кластер, в якому будуть знаходитися декілька ВМ.

Планування

За допомогою зручного клієнта управління всією структурою VSphere адміністратор зможе повністю відстежувати процеси, що відбуваються з серверами, а також при впровадженні подальшого устаткування, це допоможе набагато спростити і зробити більш прозорою всю структуру віртуальних систем. Скорочення витрат. Віртуалізація дозволяє зменшувати кількість фізичних серверів у порівнянні з числом зростаючих віртуальних машин, що дозволить скоротити витрати на обладнання, енергоспоживання, а також персонал, який буде все це обслуговувати.

Відмовостійкість

При впровадженні віртуалізації, завдяки технологіям VMware, а саме: HA FT DRS і т.д., можливо не тільки зберегти свій рівень відмовостійкості до консолідування ВМ, але і підвищити його. Нижче описані технології забезпечення надійності віртуальної системи, а також шляхи їх впровадження. На ранніх етапах консолідування віртуальних технологій, буде збережений той же рівень надійності, але в подальшим за досить великої інфраструктурі серверного обладнання, дана інфраструктура, заснована на фізичному рішенні, буде поступово втрачати надійність з збільшенням обладнання, в той час як віртуальна буде його завжди утримувати на певному рівні.

Отже, ми розглянули 5 параметрів, що підвищують відмовостійкість системи до максимуму. Такі параметри, як HA, FT і DRS є можливостями платформи, наявність яких залежатиме від комплектації купленого пакету VMware. VM Monitoring присутній у всіх версіях платформ, а SRM є окремим повноцінним продуктом компанії VMWare, який поставляється також з VCenter Server.