Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом (диплом).docx
Скачиваний:
74
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
7.14 Mб
Скачать

3.4 Встановлення Windows Server 2008 r2 Enterprise

Як аналог контролеру домену на linux також розглядався варіант підняття КД на базі Windows Server 2008 R2 Etnetprise. Після запуску віртуальної машини налаштовуємо на сервері NTP-сервер для синхронізації часу в домені. У нашому випадку сервер буде брати час з зовнішнього сервера ntp.time.in.ua. Піднімаємо домен, налаштовуємо служби AD, ролі і політики. Вводимо в домен всі створені віртуальні машини і сам гіпервізор для авторизації користувачів в клієнті vClient за логіном і паролем доменного аккаунта. Далі приведу порядок встановлення та налаштування:

3.4.1 Установка Windows Server 2008 r2 sp1

Завантажуємося з ISO образу, на першому екрані вибираємо - мову США, регіональні стандарти - Россія; мова введення - США.

Рис. 3.53 Початкова установка

На наступному екрані вибираємо редакцію операційної системи, яку хочемо встановити:

Рис. 3.54 Вибір редакції операційної системи

Погоджуємося з ліцензійною угодою:

Рис. 3.55 Ліцензійна узгода

Далі нам пропонують налаштувати жорсткі диски. Вибираємо пункт Повна установка (додаткові):

Рис. 3.56 Вибір варіанту установки

Бачимо єдиний диск який у нас встановлений у віртуальній машині. Вибираємо його, тиснемо ОК.:

Рис. 3.57 Вибір диску для установки

Рис. 3.58 Процес встановлення

Установка завершена, продовжуємо. Змінюємо пароль:

Рис. 3.59 Зміна паролю адмінстратора

 Після завантаження потрапляємо на сторінку початкового налаштування (Завдання початкової настройки). Взагалі Microsoft зробили дуже зручно тим, що винесли багато налаштування сюди, тоді як у попередніх версіях ці налаштування доводилося робити під час установки.

Рис. 3.60 Вікно керування сервером

Налаштовуємо мережеві підключення:

Рис. 3.61 Встановлення статичної IP-адреси для налаштування КД

Міняємо ім'я комп'ютера, перезавантажуємося.

Рис. 3.62 Змінюємо ім’я серверу на DC

Далі нам необхідно зробити сервер контролером домену. Для цього нам необхідно спочатку встановити роль контролера домену Active Directory, потім запустити Dcpromo з командного рядка. Відкриваємо Диспетчер сервера (Server Manager) в лівій панелі вибираємо Ролі, в правій вибираємо Додати ролі (Add Roles). З'являється вікно, «Before You Begin», тиснемо далі. У наступному вікні вибираємо роль контролера домену (Active Directory Domain Service), як тільки ми виберемо відповідну опцію, майстер нам запропонує встановити необхідні функції, тиснемо Додати необхідні компоненти «Add Required Features»:

Рис. 3.63 Встановлення ролі контролеру AD

На наступному кроці майстра ми бачимо повідомлення про цю роль сервера. Ось деякі моменти про які нам повідомляють: Необхідно мати два контролери домену в одній мережі для забезпечення відмовостійкості. Я проігнорую цей момент, тому що я встановлюю сервер для забезпечення роботи лабораторного стенду. Для роботи домену обов'язково потрібно DNS, цю роль також включаемо до, або вона ключена підчас установки ролі контролеру домену. Після установки ролі потрібно запустити Dcpromo.

Під час установки будуть встановлені служби простору імен DFS реплікація DFS реплікації іFile, ці служби необхідні для нормального функціонування домену Windows, тому вони встановлюються автоматично.

Рис. 3.64, 5.65. Установка необхідного додаткового функціоналу

Все. Установка ролі завершена, тиснемо Close. Отже ми встановили Windows Server 2008R2 та надали йому роль контролера домену.