Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом (диплом).docx
Скачиваний:
74
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
7.14 Mб
Скачать

1.2.2.9 Програмне забезпечення, що підтримує апаратну віртуалізацію

На даний момент, абсолютна більшість вендорів програмних платформ віртуалізації заявило про підтримку технологій апаратної віртуалізації Intel і AMD. Віртуальні машини на цих платформах можуть бути запущені за підтримки апаратної віртуалізації. Крім того, у багатьох операційних системах, в дистрибутив яких включені програмні платформи паравіртуалізації, такі як Xen або Virtual Iron, апаратна віртуалізація дозволить запускати незмінені гостьові операційні системи. Так як паравіртуалізації є одним з видів віртуалізації, що вимагають модифікації гостьової операційної системи, реалізація в платформах паравіртуалізації підтримки апаратної віртуалізації є для цих платформ вельми прийнятним рішенням, з точки зору можливості запуску не модифікованих версій гостьових систем. У наведеній далі таблиці перераховані основні популярні платформи віртуалізації та програмне забезпечення, що підтримують технології апаратної віртуалізації:

Платформа або ПО

Підтримувані технології

Примітка

Kernel-based Virtual Machine (KVM)

Intel VT, AMD-V

Віртуалізація рівня екземплярів операційних систем під Linux.

Microsoft Virtual PC

Intel VT, AMD-V

Настільна платформа віртуалізації для хостових Windows-платформ.

Microsoft Virtual Server

Intel VT, AMD-V

Серверна платформа віртуалізації для Windows. Версія з підтримкою апаратної віртуалізації, Microsoft Virtual Server 2005 R2 SP1

Parallels Workstation

Intel VT, AMD-V

Платформа віртуалізації для Windows і Linux хостів.

VirtualBox

Intel VT, AMD-V

Настільна платформа віртуалізації з відкритим вихідним кодом для Windows, Linux і Mac OS.

Virtual Iron

Intel VT, AMD-V

Virtual Iron 3.5 є першою платформою віртуалізації, що використовує апаратні техніки, яка дозволяє запускати 32-бітові та 64-бітові незмінені гостьові системи практично без втрати продуктивності.

VMware Workstation и VMware Server

Intel VT, AMD-V

Для запуску 64-х бітних гостьових систем потрібна підтримка Intel VT (так само як і для VMware ESX Server), для 32-бітних ж гостьових ОС за замовчуванням підтримка IntelVT відключена з тих же причин , що і у VirtualBox.

Xen

Intel VT, AMD-V

Платформа віртуалізації Xen з відкритим вихідним кодом.

Табл. 1.1 ПО з пітримкою апаратної віртуалізації

1.2.3 Віртуалізація на рівні операційної системи

Віртуалізація на рівні операційної системи - віртуалізує фізичний сервер на рівні ОС, дозволяючи запускати ізольовані і безпечні віртуальні сервери на одному фізичному сервері. Ця технологія не дозволяє запускати ОС з ядрами, відмінними від типу ядра базової ОС. При віртуалізації на рівні операційної системи не існує окремого шару гіпервізора. Замість цього сама хостова операційна система відповідає за розподіл апаратних ресурсів між декількома віртуальними серверами і підтримку їх незалежності один від одного.

Ядро операційної системи підтримує декілька ізольованих екземплярів простору користувача, замість одного. Ці примірники (часто звані контейнерами або зонами) з точки зору користувача повністю ідентичні реальному серверу. Для систем на базі UNIX, ця технологія може розглядатися як поліпшена реалізація механізму chroot. Ядро забезпечує повну ізольованість контейнерів, тому програми з різних контейнерів не можуть впливати одина на одну.

Також потрібно відмітити ще два типи віртуалізаії, досить специфічних, та все ж таки займаючих своє вагоме місце серед технологій віртуалізації: