Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
оригінал.docx
Скачиваний:
588
Добавлен:
27.05.2015
Размер:
206.96 Кб
Скачать
  1. Загальна організаційно-економічна характеристика підприємства за коатуу, кфв, копфг, квед: та іншими класифікаційними ознаками, що визначені в статуті

ТОВ «Нива експо» - це товаристао з обмеженою відповідальністю, яке створилося з метою сприяння розвитку економіки України, формування ринкових відносин, отримання прибутку та реалізації на його основі економічних та соціальних інтересів учасників та трудового колективу товариства. ТОВ «Нива експо» було створено 27 серпня 2003 року на базі Черняхівського хлібозаводу, який досить довгий період не працював і був визнаний банкрутом.

Предметом діяльності ТОВ «Нива експо» є:

  • ремонтно-будівельні роботи;

  • створення та експлуатація хлібопекарень, виробництв по виготовленню кондитерських виробів та інших продуктів харчування, харчових напівфабрикатів;

  • торгівля нерухомістю;

  • посередницька діяльність;

  • здійснення транспортних перевезень.

Основним видом економічної діяльності товариства є: виробництво сухарів і сухого печива, виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів та тістечок тривалого зберігання. Ще за радянських часів підприємство славилося високоякісним вівсяним печивом. Проте зі зміною власника залишилася незмінною технологія виробництва, за основу було взято виробництво товару найвищого гатунку.

Перші кілограми продукції новостворене підприємство почало випускати 11 листопада 2003 року, із цього часу почалася нова віха в історії підприємства. Було відроджено традицію випуску класичного вівсяного печива, а згодом розширено асортимент виробництва до 9 видів, а саме: вівсяне з маком, з родзинками, горіхом, кунжутом, кокосом, шоколадом, пісне, вівсяний малюк та вівсяний малюк зі згущеним молоком.

В 2004 році підприємство реєструє торгову марку «Руден» з девізом «Наша якість - Ваше здоров'я», де за основу береться виготовлення продукції з високоякісної сировини. За рокі роботи підприємство постійно розширює напрями своєї діяльності, розпочало виготовлення пісочного печива, якого сьогодні виробляється біля 110 видів, а також популярних цукерок «Пташечка» та «Пташине молоко». Але і це ще далеко не все: аби забезпечити подальший розвиток в умовах насиченого ринку, аби задовольнити зростаючі вимоги споживачів, ТМ «Руден» постійно вдосконалює випуск цих виробів й започатковує нові різновиди.

ТОВ «Нива експо» (ТМ «Руден») має широкий ринок збуту печива. На сьогодні продукція представлена в Житомирській, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Львівській, Тернопільській, Закарпатській, Волинській, Полтавській областях. Підприємство стало переможцем Почесної нагороди за високу якість продукції Торгово-промислової палати України і Житомирської Торгово-промислової палати; лауреатом III Всеукраїнського комплексу «Молодий підприємець року».

Так як дане товариство є підприємством то воно зареєстровано у Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України (ЄДРПОУ). На основі цього йому видана довідка із статистики, де зазначено класифікаційні дані підприємства за КОАТУУ, КОПФГ, КВЕД, СПОДУ, ДКУД (табл. 1.1)

Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) — автоматизована система збирання, накопичення та обробки даних про підприємства та організації усіх форм власності, а також їх відокремлені підрозділи — філії, відділення, представництва тощо. ЄДРПОУ ведеться з метою: забезпечення єдиного державного обліку та ідентифікації суб’єктів; класифікації суб’єктів для отримання статистичної інформації у формалізованому вигляді; проведення спостережень за структурними змінами в економіці щодо видів діяльності, створення, реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) та ліквідації суб’єктів; удосконалення статистичного обліку суб’єктів та створення й ведення реєстрів респондентів статистичних спостережень (статистичних реєстрів); взаємодії з інформаційними системами інших органів державної влади.

Таблиця 1.1

Коди товариства з обмеженою відповідальністю «Нива експо»

Класифікаційні дані

Значення

Шифр

Коди

1

2

3

4

Підприємство

ТОВ «Нива експо»

ЄДРПОУ

32578852

Територія

Житомирська

КОАТУУ

1800000000

Організаційно-правова форма господарювання

Товариства з обмеженою відповідальністю

КОПФГ

240

Орган державного управління

Укоопспілка

СПОДУ

0

Вид економічної діяльності

виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів та тістечок

КВЕД

10.72

Документація

всі 6 форм

ДКУД

1801003

Класифікатор об'єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ) є складовою частиною єдиної системи класифікації та кодування техніко-економічної та соціальної інформації. Він призначений для забезпечення достовірності, зіставленості, цілісності та автоматизованої обробки інформації у різних розрізах всіх видів економічної діяльності. КОАТУУ складається з кодів та назв всіх адміністративно-територіальних об'єктів України, які згруповані за ознаками територіальної спільності, історичних, економічних, географічних, етнічних і культурних особливостей. За КОАТУУ господарство розташоване за адресою: 12301 Житомирська обл., Черняхівський район, с.м.т. Черняхів, вул. Коростенська, 101, (1800000000).

Класифікація організаційно-правових форм господарювання (КОПФГ) - державний класифікатор, який використовується під час збирання та оброблення інформації в автоматизованих системах державної статистики, фінансовій звітності, Державному реєстрі звітних (статистичних) одиниць України, наукових дослідженнях. Об'єктами класифікації в КОПФГ є організаційно-правові форми господарських суб'єктів, встановлені відповідними законодавчими актами України. Організаційно-правова форма ТОВ «Нива експо» за КОПФГ — товариство з обмеженою відповідальністю (240). Система позначень органів державного управління (СПОДУ) - є складовою системи національних класифікаторів.

Класифікація видів економічної діяльності (КВЕД) є складовою системи національних класифікаторів. Розроблення КВЕД здійснено на базі міжнародної статистичної класифікації видів діяльності Європейського Союзу. Метою розроблення другої редакції КВЕД є приведення її у відповідність до нової редакції базової міжнародної статистичної класифікації видів діяльності NACE та перегляд певних позицій національного рівня класифікації. Видом економічної діяльності ТОВ «Нива експо» за КВЕД є виробництво сухарів і сухого печива, виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів та тістечок тривалого зберігання (10.72).

Державний класифікатор управлінської документації (ДКУД) - є складовою частиною державної системи класифікації і кодування техніко-економічної та соціальної інформації. ДКУД є номенклатурним переліком назв уніфікованих форм документів (УФД) з унікальними кодовими позначеннями. Він використовується під час збирання та оброблення документів за відповідними уніфікованими формами усіма органами державного і господарського управління та підвідомчими підприємствами й організаціями в процесі виконання відповідних управлінських функцій згідно з чинним законодавством. ТОВ «Нива експо» відповідно до ДКУД складає та подає усі 6 форм звітності (1801003).

ТОВ «Нива експо» є офіційно зареєстрованим товариством із статусом юридичної особи і діє на основі повного господарського розрахунку, самофінансування і самоокупності відповідно до чинного законодавства України і Статута. У статуті підприємства визначаються власник та найменування підприємства, його місцезнаходження, предмет і цілі діяльності, його органи управління, порядок їх формування, компетенція та повноваження трудового колективу і його виборних органів, порядок утворення майна підприємства, умови реорганізації та припинення діяльності підприємства.

У найменуванні підприємства визначаються його назва (завод, фабрика, майстерня та ін.) і вид (індивідуальне, сімейне, приватне, колективне, державне) та ін.

До статуту можуть включатися положення, пов'язані з особливостями діяльності підприємства: про трудові відносини, що виникають на підставі членства; про повноваження, порядок створення та структуру ради підприємства; про знаки для товарів і послуг та інше.

У статуті підприємства визначається орган, який має право представляти інтереси трудового колективу (рада трудового колективу, рада підприємства, профспілковий комітет та ін.).

Товариство має Статут затверджений загальними зборами засновників №19 від 31.01.2011р., який є основним документом, що регулює його діяльність та передбачає всі аспекти розвитку товариства. Статут ТОВ «Нива експо» складається із шістнадцяти розділів, починаючи із загальних положень і кінчаючи правилами реорганізації і ліквідації товариства.

Таким чином, ТОВ «Нива експо» створене відповідно до чинного законодавства, зареєстроване у Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України (ЄДРПОУ), є офіційно зареєстрованим товариством із статусом юридичної особи, а також із власним затвердженим статутом.