Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕА метод з КП.doc
Скачиваний:
116
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
2.24 Mб
Скачать

Витрата запасних частин, металів і матеріалів в % від маси автомобіля на 10000км пробігу

Об'єкт зберігання

Автомобілі

Автобуси

Вантажні

Легкові

Запасні частини

1,0-2,5

2,5-5,0

1,0-2,0

Метали і металеві вироби

1,7-1,5

0,7-1,3

0,8-2,0

Лакофарбові вироби і хімікати

0,15-0,3

0,5-1,0

0,15-0,4

Інші матеріали

0,15-0,25

0,25-0,5

0,25-0,6

2.13. Обґрунтовування планувального рішення виробничого корпусу

Перед обґрунтовуванням і розробкою планувальних рішень виробничого корпусу повинні бути складені і узгодженні з провідними фахівцями кафедри «Автомобілі і автомобільне господарство» схеми технологічних процесів ТО-1, ТО-2 з діагностуванням.

В даному розділі дається опис розробленого відповідно до рекомендацій і умов [3, 6] планувального рішення виробничого корпусу АТП з обґрунтовуванням більш принципових моментів і нестандартних пропозицій.

Послідовність викладу матеріалу і акцент уваги до різних питань визначаються студентом. Проте обов'язково повинні бути освітлені наступні питання:

- аналізу і обґрунтовування відхилень від розрахункових площ виробничих відділень і в цілому корпусу;

- обґрунтовування прийнятої сітки колон в аспекті зручності розміщення зон ТО і ПР і переміщення автомобілів;

- характеристики структури зон і приміщень, що становлять виробничий корпус, обґрунтовування їх розміщення відносно один одного і поєднання;

- використання багаторівневих рішень (підвали, антресолі, другий поверх і інші приміщення);

- спеціалізації постів зони ПР по типу РС і виду виконуваних робіт; обґрунтовування раціональності організації ПР автопоїздів і причіпного складу; характеристика комплексу приміщень спеціального призначення.

- пояснення недостатньо раціональних рішень, прийнятих в проекті, і причин їх виникнення.

Підсумковою оцінкою спроектованого виробничого корпусу може бути зіставлення кількісних значень наступних показників з типовим проектом або АТП - аналогом:

- площа виробничого корпусу на один автомобіль, м2;

- те ж на одного виробничого робітника, м2;

- те ж на один робочий пост ТО і ПР, м2.

2.14. Опис організації і технології роботи виробничого відділення

Друга частина курсового проекту виконується у вигляді планувального рішення і розділу в записці пояснення.

В розділі з вживанням, крім текстового матеріалу, таблиць, схем, алгоритмів описуються наступні характеристики відділення, яке проектуємо.

Призначення і спеціалізація відділення. Дається перелік виконуваних робіт, обслуговуваних або ремонтованих автомобілів, агрегатів, приладів, систем.

Режим роботи. Обґрунтовується кількість змін роботи відділення і розподілу об'ємів (робітників) по змінах. При цьому повинно бути враховано достатню кількість факторів.

Характеристика зв'язків з іншими зонами і відділеннями. Описуються технологічні, матеріальні і інформаційні зв'язки із зонами ТО, діагности, ПР, ремонтними дільницями, складами, службами ВТК і ВГМ, з використанням схем.

Планування і підготовка виробництва. Висловлюється порядок планування змінного завдання відділення, логіка визначення черговості і термінів закінчення робіт. Пояснюється організація забезпечення запасними частинами і матеріалами, а також інформацією, необхідною для ухвалення рішень.

Система обліку і аналізу діяльності. Описуються документи обліку, порядок їх ведення і цілі використання.

Система оплати праці. Враховуються принципи формування фонду заробітної плати і умови преміювання бригади, ланки, виконавців.

Обґрунтовування планувального рішення для зони (відділення), що проектується та загалом виробничого корпусу. Обґрунтовуються раціональність розробленого планувального рішення, розстановка устаткування і розміщення робочих місць. Аналізується, чи вдале розміщення зони, ділянки у виробничому корпусі.