Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕА метод з КП.doc
Скачиваний:
116
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
2.24 Mб
Скачать

Варіанти змінних циклів добової програми то

Розрахункова програма

Прийнятий за цикл день

1-й

2-й

3-й

4-й

1,5

2

1

2

1

3,3

3

3

3

4

4,5

4

5

4

5

0,3

-

-

1

-

0,5

-

1

-

1

2.4. Формування виробничої структури технічної служби атп

Виробнича структура відображає перелік виробничих підрозділів технічної служби АТП, їх чисельність, внутрішню структуру (кількість ланок, бригад) і взаємозв'язки, які обумовлені технологічними і територіальними чинниками.

Різноманітність виробничих структур [20] обумовлені багатьма чинниками. Основні з них полягають в наступному:

- тип і режим роботи в АТП рухомого складу, який експлуатують, визначають перелік робіт і розділення дільниць по змінах на ланки;

- розмір АТП і різноманіття марок рухомого складу парку впливають на рівень спеціалізації кількість однотипних бригад і дільниць;

- умови зовнішньої кооперації дають можливість не організовувати власне виробництво по ряду робіт;

- якісні характеристики кадрів вимагають іноді об'єднання в одній ділянці різних видів робіт;

- розосередження виробництва на території АТП обмежує можливості об'єднання технологічно однорідних або взаємозв'язаних підрозділів.

Формування виробничої структури технічної служби АТП в курсовому проекті виконується в процесі розрахунку об'ємів робіт і чисельності робітників (розд. 2.5; 2.6; 2.8.) і включає наступні задачі:

1. Розділення або поєднання технічного обслуговування і діагностики (ТО-1 з Д-1 і ТО-2 з Д-2). При розділенні проводиться виділення відповідної частки трудомісткості ТО і чисельності виконавців на ділянці діагностики.

2. Поєднання виконання ТО-2 і відповідного ремонту. В цьому випадку до 20% об'єму монтажно-демонтажних і регулювальних робіт поточного ремонту (ПР) передається в бригаду ТО-2 з відповідним збільшенням чисельності робітників.

3. Передача деяких робіт ТО (при малих програмах) ремонтним дільницям. При неможливості мати у складі бригади ТО-1 або ТО-2 робітників, повністю завантажених обслуговуванням електроустаткуванні, паливної апаратури і ін. об'єми цих робіт передаються відповідним дільницям і відділенням.

Розрахунок чисельності дільниць проводиться виходячи з сумарного об'єму робіт по дільниці і передаваних із зон ТО. Розрахунок площ і постів проводиться по об'ємах, виконуваних в даному приміщенні, зоні, тобто для ділянки – без урахування об'ємів, виконуваних ними в зоні ТО, а для зони ТО-с обліком об'ємів, виконуваних робітниками, що приходять.

4. Включення функцій по самообслуговуванню підприємства ремонтним дільницям і відділенням. При малих об'ємах робіт і неможливості мати у складі ВГМ повністю завантажених спеціалізованих робітників об'єми таких робіт, як механічні, зварювальні, мідницькі, ковальські, слюсарні можуть передаватися у відповідні ділянки або відділення основного виробництва із збільшенням чисельності робітників і площ.

5. Об'єднання спеціалізованих дільниць в один виробничий підрозділ. При малій чисельності дільниць, а також при необхідності розподілу робіт по змінах, технологічно споріднені ділянки об'єднуються. Чисельність робітників і площі визначаються по сумарних об'ємах робіт.

6. Розподіл робочих споріднених дільниць, зон і відділень по змінних ланках і бригадах. Розподіл об'ємів робіт і чисельності, робітників по виробничих змінах здійснюється з урахуванням режиму роботи РС і розподіл потоків заявок на ремонт.

Основними критеріями раціонального розподілу є виконання максимальної кількості заявок в період відстою РС і мінімальна кількість робочих, зайнятих в нічний час. Відділення, які можуть створити запас продукції (оборотна фундація), максимум робіт повинні виконувати в денну зміну.

Результати розрахунків заносяться в таблицю:

Кількість технічних впливів на добу

Марка

модель

ΣN ТО-2

ΣN СО

ΣNТО-1

ΣN ЩОд

ΣN ЩОт

ΣN Д-1

ΣN Д-2