Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NMK_Yustitsiya_v_Ukrayini.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
524.29 Кб
Скачать

Теми рефератів, доповідей

  1. Міжнародно-правові джерела європейських стандартів у галузі юстиції: система, характеристика. Значення у контексті їх використання для реформування органів юстиції України.

  2. Система та класифікація міжнародних стандартів у галузі юстиції.

  3. Характеристика європейських стандартів у галузі юстиції Німеччини та Франції.

  4. Міжнародні стандарти у галузі юстиції країн англо-саксонської школи права (Англія, США) та їх значення у реформуванні органів юстиції України.

  5. Шляхи реформування органів юстиції України у контексті європейських стандартів.

  6. Домінуючі напрями подальшого розвитку органів юстиції в Україні та їх взаємозв’язок з міжнародними та європейськими стандартами.

Література до теми:

[2; 3; 4; 6; 7; 47; 49].

Практичне заняття 2.1 (2 години)

Зміст і порядок проведення практичного заняття полягає у обговоренні підготовлених студентами під час самостійної роботи рефератів за схемою: «доповідач-опонент» з обов’язковою участю інших студентів групи.

Домінуючою метою практичного заняття є залучення студентів до обговорення проблемних питань реформування органів юстиції України з урахуванням наявного досвіду країн, що представляють романо-германську та англо-саксонську системи права. Проведення обговорення реферативних повідомлень відбувається у формі полеміки та порівняння європейських стандартів з чинними стандартами юстиції України та історичним досвідом функціонування органів юстиції нашої країни.

Під час обговорення інформативних повідомлень в межах опрацювання теми занять, студенти повинні дійти власних суджень щодо імплементації європейських стандартів у галузі юстиції у практику реформування органів юстиції України та реального втілення у правозастосовну діяльність принципу верховенства права.

Тема 3.Використання міжнароднго досвіду в становленні та розвитку органів юстиції в Україні Ключові терміни та поняття до теми:

Міжнародний досвід; джерела міжнародного досвіду; міжнародно-правові акти; Європейський Суд з прав людини; Міжнародний Пакт про громадянські та політичні права; Конвенція про захист прав людини та основних свобод; права людини; юрисдикція Європейського Суду з прав людини.

Семінарське заняття 3.1 (2 години)

1. Поняття, зміст, джерела міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції.

2. Характеристика та класифікація джерел міжнародного досвіду становлення, розвитку та реформування органів юстиції.

3. Загальна характеристика міжнародно-правових актів та їх значення для вивчення, узагальнення й використання міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції. Їх вплив на національне законодавство України щодо реформування органів юстиції.

4. Значення міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції для визначення основних напрямів розбудови органів юстиції.

5. Система нормативно-правових актів зарубіжних країн, що регламентують застосування норм кримінального, кримінального процесуального, кримінально-виконавчого законодавства, як джерела міжнародного досвіду становлення та розвитку органів кримінальної юстиції.

6. Практика Європейського Суду з прав людини, Конвенція про захист прав людини та основних свобод від 4.11.1950 року, договори та інші міжнародні документи у галузі захисту прав людини та їх значення як джерел міжнародного досвіду у становленні та розвитку органів юстиції України.

7. Загальна Декларація прав людини та її місце у системі джерел міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції.

8. Міжнародно-правові джерела досвіду становлення та розвитку органів юстиції як передумова реформування органів юстиції в Україні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]