Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NMK_Yustitsiya_v_Ukrayini.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
524.29 Кб
Скачать

Питання для самоконтролю

1. Дайте визначення загальної характеристики організаційно-правових засад забезпечення функціонування органів юстиції в України.

2. Розкрийте зміст і сутність системи, критеріїв класифікації джерел організайно-правового забезпечення органів юстиції України.

3. Органи, що здійснюють організаційне забезпечення суб’єктів юстиції в Україні, їх система, структура, компетенція.

4. Охарактеризуйте суб’єктів організаційно-правового забезпечення органів юстиції в Україні, дайте їх класифікацію за відповідними критеріями.

5. Визначте сутність загальних положень матеріально-технічного забезпечення суб’єктів юстиції в Україні.

6. Дайте характеристику та розкрийте зміст засобів організаційно-правового забезпечення органів юстиції в Україні та визначте зміст їх застосування.

7. Характеристика та зміст загальних положень матеріально-технічного забезпечення органів юстиції в Україні.

8. Визначте систему та дайте характеристику правових джерел матеріально-технічного та фінансового забезпечення суб’єктів юстиції в Україні.

9. Розкрийте систему, структуру та компетенцію органів, що здійснюють матеріально-технічне забезпечення суб’єктів юстиції в Україні.

10. Назвіть суб’єктів матеріально-технічного забезпечення органів юстиції в Україні, визначте критерії та дайте класифікацію цих суб’єктів.

11. Дайте загальну характеристику джерелам матеріально-технічного забезпечення органів юстиції в Україні. Визначте їх видів та механізм реалізації.

12. Розкрийте місце державної судової адміністрації України, її повноваження та механізм організаційного забезпечення діяльності органів судової влади.

13. Визначте зміст загальних положень та особливостей системи забезпечення функціонування судової влади.

14. Засади та порядок фінансування судів. Матеріальне, побутове, соціальне забезпечення судів як складові організаційного забезпечення органів судової влади в Україні.

15. Матеріальне та соціальне забезпечення працівників прокуратури. Фінансування і матеріально-технічне забезпечення органів прокуратури як суб'єктів юстиції в Україні.

Теми рефератів, наукових доповідей та повідомлень зазначені у змісті актуальних проблем теми № 4, що виносяться на розгляд у формі практичного заняття № 4.

Література до теми:

[1; 2; 5; 16; 21; 31; 42]

Питання до самостійної роботи сконцентровані у рубриці «питання для самоконтролю» та запропонованих темах рефератів, наукових доповідей та повідомлень, які розглядаються на практичному занятті та містяться відповідно у змісті практичного заняття з даної теми.

Тема № 5. Пріоритетні напрями подальшого розвитку органів юстиції в Україні. Ключові терміни та поняття до теми

Гарантії; пріоритетні напрями; розвиток органів юстиції в Україні.

Семінарське заняття 5.1

1. Загальна характеристика пріоритетних напрямів розвитку органів юстиції в Україні.

2. Основні напрями реформування органів кримінальної юстиції в контексті європейських стандартів та їх сутність.

3. Науково обґрунтована методологічна основа розвитку органів юстиції в Україні як гарантія реалізації завдань їх реформування.

4. Шляхи удосконалення законодавства, що регламентує створення системи органів юстиції в Україні.

5. Гарантії незалежності суддів та інших суб’єктів у сфері юстиції України як один з домінуючих напрямів їх удосконалення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]