Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NMK_Yustitsiya_v_Ukrayini.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
524.29 Кб
Скачать

Питання для самоконтролю

1. Дайте визначення поняття і змісту міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції.

2. Характеристика джерел міжнародного досвіду, їх структура.

3. Напрями становлення та розвитку органів юстиції зарубіжних країн та вплив на розбудову національної системи органів юстиції.

4. Шляхи удосконалення системи та структури органів юстиції України з урахуванням міжнародного досвіду становлення та розвитку юстиції.

5. Значення міжнародно-правових актів для узагальнення та використання у вітчизняній практиці міжнародного досвіду розбудови органів юстиції.

6. Класифікація та система нормативно-правових актів зарубіжних країн як джерел міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції.

7. Яке значення для розбудови національних органів юстиції має практика Європейського Суду з прав людини, положення Конвенції про захист прав людини та основних свобод від 4 листопада 1950 року, договори та інші міжнародні документи?

8. Характеристика, структура та значення Загальної Декларації прав людини як джерела узагальнення міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції.

9. Сутність та значення Міжнародного Біля про права людини. Його структура та зміст.

10. Міжнародний Пакт про економічні, соціальні та культурні права і Міжнародний Пакт про громадянські та політичні права, прийняті резолюціями Генеральної Асамблеї ООН № 2200 А(XXI) від 16 грудня 1966 року як джерела міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції.

11. Який порядок подання скарг фізичними та юридичними особами до Європейського Суду з прав людини?

12. Проблемні питання використання міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції у реформуванні та розбудові національних інституцій юстиції.

Теми рефератів, доповідей

1. Загальна характеристика, класифікація та значення джерел міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції.

2. Структура і зміст Загальної Декларації прав людини від 10 грудня 1948 року та її значення для реформування інших джерел міжнародного досвіду розбудови органів юстиції.

3. Європейський Суд з прав людини та його правозастосовна практика як джерело міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції.

4. Система та характеристика нормативно-правових актів зарубіжних країн, що регламентують застосування норм кримінального, кримінального процесуального, кримінально-виконавчого права як джерел міжнародного досвіду реформування органів юстиції в Україні.

5. Конвенція про захист прав людини та основних свобод від 4 листопада 1950 року у відповідності з протоколом № 11 від 1 листопада 1998 року та її місце і значення у системі джерел міжнародного досвіду.

Питання для самостійної роботи

1. Дайте визначення: «поняття», «зміст», «джерела міжнародного досвіду» становлення та розвитку органів юстиції.

2. Яке значення для розбудови національних органів юстиції має міжнародний досвід?

3. Які проблемні питання існують в Україні щодо механізму застосування міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції?

4. Дайте характеристику та визначте критерії класифікації джерел міжнародного досвіду та їх значення щодо удосконалення та розбудови органів юстиції України.

5. Якою є система міжнародно-правових актів як джерел міжнародного досвіду, їх значення для використання у національній практиці у реформуванні органів юстиції?

6. Основні напрями реформування органів юстиції України з урахуванням міжнародного досвіду їх становлення та розбудови.

7. Практика Європейського Суду з прав людини та їх значення для удосконалення діяльності судової системи України.

8. Значення положень Загальної Декларації прав людини, інших міжнародно-правових актів для реформування національної системи органів юстиції.

9. Співвідношення міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції та вітчизняного досвіду розбудови й удосконалення органів юстиції.

10. Які є проблемні питання використання міжнародного досвіду у практиці реформування органів юстиції України?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]