Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NMK_Yustitsiya_v_Ukrayini.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
524.29 Кб
Скачать

Семінарське заняття 5.2

1. Втілення у діяльність органів юстиції України принципу верховенства права як складова подальшого їх розвитку.

2. Посилення контролю за відповідністю Конституції України правових актів вищих органів держави як один з пріоритетних напрямів розвитку Конституційного Суду України.

3. Удосконалення механізму реалізації принципу диспозитивності у цивільному судочинстві як пріоритетний напрям реформування органів юстиції в Україні.

4. Реформування системи кримінальної юстиції України як пріоритетний напрям подальшого її розвитку.

5. Удосконалення кримінального судочинства та реформування в контексті європейських стандартів як складова пріоритетних напрямів розвитку органів юстиції в Україні.

Семінарське заняття 5.3

1. Реформування кримінального та адміністративно-деліктного законодавства як складова подальшого розвитку органів юстиції в Україні.

2. Реформування в сфері виконання судових рішень у кримінальних справах та удосконалення форм і методів громадського контролю за дотриманням прав засуджених як гарантія розвитку органів юстиції в Україні.

3. Конституційні повноваження та засади організації прокуратури у світлі реалізації принципу верховенства права та європейських стандартів.

4. Забезпечення функціонування системи виконання кримінальних покарань демілітаризованою державною кримінально-виконавчою службою у сфері відання Міністерство юстиції України як пріоритетний напрям її подальшого розвитку.

5. Створення і запровадження ефективного механізму суспільного контролю за діяльністю органів системи кримінальної юстиції – один з пріоритетних напрямів подальшого розвитку органів юстиції в Україні.

Питання для самоконтролю

1. Розтлумачити зміст пріоритетних напрямів подальшого розвитку юстиції в Україні.

2. Взаємозв’язок міжнародних стандартів у галузі юстиції з реформуванням системи органів юстиції України та їх вплив на визначення основних напрямів подальшого розвитку та удосконалення діяльності суб’єктів вітчизняної юстиції.

3. Європейські стандарти у галузі юстиції як складова подальшого розвитку системи органів юстиції в Україні.

4. Значення та характеристика науково обґрунтованої методології розбудови органів юстиції в Україні.

5. Основні шляхи удосконалення національного законодавства щодо створення та функціонування системи органів юстиції України.

6. Посилення гарантій незалежності суддів та інших суб’єктів у сфері юстиції України як один із напрямів їх удосконалення.

7. Принцип верховенства права та його значення для розбудови органів юстиції в Україні.

8. Роль і місце Конституційного Суду України на шляху реформування та розвитку органів юстиції України.

9. Значення принципів диспозитивності у цивільному та кримінальному судочинстві у контексті його реформування.

10. Суб’єкти кримінальної юстиції України та напрями удосконалення їхньої діяльності та реформування.

11. Сутність та зміст основних напрямів реформування кримінального судочинства в контексті міжнародних стандартів.

12. Шляхи реформування кримінального та адміністративно- деліктного законодавства України як складова пріоритетних напрямів подальшого розвитку органів юстиції в Україні.

13. Органи та установи в сфері виконання судових рішень у кримінальних справах як суб’єкти юстиції України та шляхи їх реформування.

14. Удосконалення форм і методів громадянського контролю за дотриманням прав засуджених як гарантія розвитку органів юстиції в Україні.

15. Європейські стандарти, принцип верховенства права у контексті реформування органів прокуратури як суб’єктів юстиції в України.

16. Демілітаризація органів та установ виконання кримінальних покарань, передача у відання Міністерства юстиції України кримінально-виконавчої служби як один з напрямів реформування органів кримінальної юстиції України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]