Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NMK_Yustitsiya_v_Ukrayini.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
524.29 Кб
Скачать

1.3. Використання міжнародного досвіду у становленні та розвитку органів юстиції в Україні

Поняття і зміст міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції. Джерела міжнародного досвіду та їх характеристика. Структура міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції. Напрями розвитку органів юстиції у зарубіжних країнах, їх зміст та загальна характеристика. Значення міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції для розбудови системи органів юстиції в Україні .

Удосконалення системи, структури і компетенції органів юстиції України в контексті міжнародного досвіду.

Міжнародно-правові акти та їх значення для узагальнення міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції. Використання міжнародного досвіду реформування органів юстиції у національній системі органів юстиції. Класифікація джерел інформації щодо міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції зарубіжних країн.

Система нормативно-правових актів зарубіжних країн, що регламентують застосування норм кримінального, кримінального процесуального, кримінально-виконавчого законодавства, як джерела міжнародного досвіду становлення та розвитку органів кримінальної юстиції в Україні. Органи та установи кримінальної юстиції зарубіжних країн, їх право застосовна практика як різновид міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції.

Практика Європейського Суду з прав людини як джерело міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції. Конвенція про захист прав людини та основних свобод від 4 листопада 1950 року у відповідності з протоколом від 1 листопада 1998 року № 11 та її місце у системі джерел міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції.

Договори та інші міжнародні документи в галузі захисту прав людини (статути, договори і конвенції) як юридично обов’язкові угоди між суверенними державами та їх значення для узагальнення та використання міжнародного досвіду становлення та розвитку органів юстиції.

Загальна характеристика основних джерел міжнародного досвіду розбудови органів юстиції. Загальна Декларація прав людини. Прийнята резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № 217 А (ІІІ) від 10 грудня 1948 року. Міжнародний Пакт про громадянські та політичні права, прийнятий резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № 2200 А (XXІ) від 16 грудня 1966 року, вступив в силу 23 березня 1976 року. Звід принципів захисту осіб, які піддаються затриманню чи ув’язненню у будь-якій формі, прийнятий резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № 43/173 від 9 грудня 1988 року.

Міжнародний Біль про права людини, його сутність, що визначена Загальною Декларацією прав людини. Міжнародний Пакт про економічні, соціальні та культурні права і Міжнародний Пакт про громадянські та політичні права, прийняті резолюціями Генеральної Асамблеї ООН № 2200 А (XXІ) від 16 грудня 1966 року. Значення цих джерел міжнародного досвіду для становлення й розвитку органів юстиції.

Європейський Суд з прав людини як суб’єкт захисту прав громадян України та міжнародного становлення та розвитку органів юстиції. Його устрій і юрисдикція, порядок подання скарги фізичними чи юридичними особами.

Змістовий модуль 2. Організаційно-правове забезпечення органів юстиції та напрями їх подальшого розвитку в Україні

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]