Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NMK_Administrativna_vidpovidalnist.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
989.7 Кб
Скачать

Тема 4. Склад адміністративного проступку

Семінар –2 години.

Питання на семінар:

1. Поняття складу адміністративного проступку.

2. Види складів адміністративного проступку.

3. Структура складу адміністративного проступку.

3.1. Об`єкт складу адміністративного проступку.

3.2. Об`єктивна сторона складу адміністративного проступку.

3.3. Суб`єкт складу адміністративного проступку.

3.4. Суб`єктивна сторона складу адміністративного проступку.

Методичні рекомендації

До першого питання:

Під час відповіді на запитання студент повинен: дати визначення поняття «склад адміністративного правопорушення»; дати класифікацію ознак складу адміністративних проступків.

До другого питання:

Під час відповіді на запитання студент повинен: дати класифікацію видів складів адміністративного проступку (за ступенем суспільної шкідливості, за характером школи, за суб’єктом проступку, за структурою, за особливостями конструкції).

До третього питання:

  1. Об'єкт адміністративних проступків.

Під час відповіді на запитання студент повинен: дати визначення об’єкту адміністративного правопорушення; види об’єктів правопорушення (загальний, родовий, безпосередній);дати визначення поняття «предмет адміністративного правопорушення».

  1. Об'єктивна сторона адміністративних проступків.

Під час відповіді на запитання студент повинен: дати визначення об’єктивної сторони адміністративного правопорушення; назвати, які правопорушення називаються простими, а які – складними (триваюче, продовжуване); назвати та охарактеризувати ознаки об’єктивної сторони адміністративного проступку: основні (діяння, суспільно шкідливі наслідки, причинний зв'язок між діянням та наслідками) та факультативні (місце, час, спосіб, знаряддя (засоби) здійснення діяння).

  1. Суб'єкт адміністративних проступків.

Під час відповіді на запитання студент повинен: дати визначення поняття суб’єкта адміністративного проступку; назвати та охарактеризувати види суб’єктів (загальний, спеціальний, особливий; індивідуальні та колективні); охарактеризувати особливості юридичної особи, як суб’єкта адміністративної відповідальності.

  1. Суб'єктивна сторона адміністративних проступків.

Під час відповіді на запитання студент повинен: дати визначення суб’єктивної сторони адміністративного проступку; назвати елементи суб’єктивної сторони адміністративного проступку: основні (вина (умисел та необережність)), факультативні (мотив та мета).

Тема 5. Адміністративні стягнення та особливості їх накладення

Семінар –2 години.

Питання на семінар:

  1. Поняття адміністративного стягнення.

  2. Система адміністративних стягнень згідно законодавства України. Класифікація адміністративних стягнень.

  3. Загальні правила накладення адміністративного стягнення.

  4. Обставини, що враховуються у визначенні адміністративного стягнення.

Методичні рекомендації

До першого питання:

Під час відповіді на запитання студент повинен: дати визначення поняття «адміністративне стягнення»; визначити головну мету адміністративного стягнення; охарактеризувати ознаки адміністративного стягнення як міри відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення.

До другого питання:

Під час відповіді на запитання студент повинен: перелічити адміністративні стягнення, які закріплені в КУпАП; охарактеризувати кожен з видів адміністративних стягнень; назвати та охарактеризувати види адміністративно-господарських санкцій, які застосовуються до юридичних осіб.

До третього питання:

Під час відповіді на запитання студент повинен: вказати обставини, які враховуються при накладенні адміністративного стягнення та дати їх правову характеристику; зазначити строки накладення адміністративного стягнення.

До четвертого питання:

Під час відповіді на запитання студент повинен: назвати, які обставини належать до тих, що пом’якшують та які належать до тих, що обтяжують адміністративну відповідальність та дати їх загальну характеристику; вказати обставини, які виключають настання адміністративної відповідальності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]