Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NMK_Administrativna_vidpovidalnist.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
989.7 Кб
Скачать

Тема 6. Юридична характеристика окремих видів адміністративних правопорушень

Характеристика адміністративних правопорушень у галузі охорони праці і здоров'я населення. Адміністративні правопорушення, що посягають на власність. Адміністративні правопорушення у галузі охорони природи, використання природних ресурсів, охорони пам’яток історії та культури. Адміністративні правопорушення у промисловості, будівництв та в галузі використання електричної енергії та теплової енергії. Адміністративні правопорушення у сільському господарстві. Порушення ветеринарно-санітарних правил. Адміністративні правопорушення на транспорті, в галузі шляхового господарства та зв’язку. Адміністративні правопорушення, що посягають на громадський порядок та громадську безпеку. Адміністративні правопорушення, що посягають на здійснення народного волевиявлення та встановлений порядок його забезпечення.

Тема 7. Адміністративна відповідальність за корупційні правопорушення

Соціальна природа корупції. Причини розвитку та поширення корупції. Корупція як правове явище. Корупція як негативне соціально-правове явище. Поняття «корупції» та «корупційного правопорушення». Ознакаи корупційного правопорушення. Склад корупційного правопорушення. Особливості адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення. Розгляд справ про вчинені адміністративні корупційні правопорушення.

Змістовий модуль 3.

Тема 8. Система та характеристика суб`єктів адміністративно-деліктного провадження

Компетентні органи і особи наділені правом на владні дії, що впливають на рух і долю справи. Суб’єкти, що мають особистий інтерес у справі. Суб’єкти, що сприяють встановленню об’єктивної істини шляхом надання відомої їм інформації про обставини правопорушення. Суб’єкти, які мають спеціальні знання і залучаються для дослідження фактичних даних, що фігурують у справі. Суб’єкти, що засвідчують важливі для встановлення об’єктивної істини факти, дії, обставини. Суб’єкти, що сприяють виконанню постанови по справі.

Тема 9. Провадження у справах про адміністративні правопорушення

Процес провадження у справах про адміністративні правопорушення. Поняття процесуальної стадії в провадженні у справах про адміністративні правопорушення. Порушення справи про адміністративне правопорушення. Складання протоколу уповноваженою на те посадовою особою. Форма протоколу про адміністративне правопорушення. Відомості, що закріплюються у протоколі про адміністративне правопорушення. Процесуальні документи, які складаються на стадії порушення справи про адміністративне правопорушення. Адміністративно запобіжні заходи. Особливості застосування запобіжних заходів. Види запобіжних заходів. Фактичні підстави адміністративного затримання. Правила здійснення особистого огляду і огляду речей. Вилучення речей і документів. Порядок та особливості стадії розгляду справ про адміністративні правопорушення. Етапи системи правозастосовних операцій. Права та обов’язки осіб, котрі беруть участь у провадженні. Ухвалення та види постанови про притягнення до адміністративної відповідальності. Оскарження та опротестування постанови. Виконання постанов про накладення адміністративних стягнень.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]