Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
УПРАВЛІННЯ ПРОЕКТАМИ В ПУБЛІЧНІЙ СФЕРІ.doc
Скачиваний:
192
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
4.44 Mб
Скачать

Безверхнюк Тетяна Миколаївна,

доктор наук з державного управління, доцент

Котова Наталія Олегівна,

кандидат історичних наук, доцент, магістр управління проектами

Попов Сергій Афанасійович,

кандидат технічних наук, доцент

УПРАВЛІННЯ ПРОЕКТАМИ

В ПУБЛІЧНІЙ СФЕРІ

Навчальний посібник

детально це питання буде розглянуто у параграфі 2.1.

Слабкість громадянського суспільства в Україні найбільш пояснюється тим, що приватні інтереси не структуровані. Так званий середній клас «рухнув» разом з фінансово-економічної кризою 2009-2010 рр., так як не мав глибоких корнів – підприємницькі організації більше виражають інтереси олігархічних груп, ніж національні інтереси вітчизняного капіталу в цілому; інтереси найманої праці також слабко структуровані як соціально, так і організаційно.

Рішення Конституційного Суду України у справі за конституційними поданнями Вищого арбітражного суду України та Генеральної прокуратури України щодо офіційного тлумачення положень статті 2 Арбітражного процесуального кодексу України від 8 квітня 1999 року (справа про представництво прокуратурою України інтересів держави в арбітражному суді).

У нашому посібнику поняття «державно-приватне» та «публічно-приватне» партнерство вживатимуться як синоніми.

Інноваційна діяльність – діяльність, що супроводжується інтенсивними творчими розробками в процесі фундаментальних і прикладних досліджень.

Діяльність організації відбувається в двох режимах: функціонування (операційна діяльність – діяльність системи без зміни цілі) та розвиток (еволюція – діяльність системи зі зміною цілей).

Технологічна зрілість – це міра готовності організації до ефективного управління своєю діяльністю та розвитком на основі проектного підходу. Технологічна зрілість – потенціал розвитку організації, чим вона вище, тим вище потенціал організації до змін.

який було проведено П. Бруссером та С. Рожковою за даними 2006 р.

В проектному управлінні поняття стратегії – це сукупність взаємопов’язаних рішень, що визначають лінію поведінки організації по досягненню цілей діяльності.