Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
71.77 Кб
Скачать

27.Види реклами

1) Реклама особливостей продукту – найпоширеніший вид реклами, що повідомляє потенційним покупцям особливості окремої марки або власне продукту і спрямована на стимулювання оцінки споживачем альтернатив.

2) Реклама суспільних служб – має метою позитивну зміну поведінки споживачів, наприклад, використання пасків безпеки або відмова від паління.

3) Порівняльна реклама – це та, що згадує конкуруючі марки, її використовують у разі прагнення пов’язати продукт з певним іміджем чи способом життя.

4) Вихідна реклама – це реклама, як правило, торгових асоціацій, що стимулює збут певного продукту, а не його окремих марок, наприклад молока, овочів тощо.

5) Реклама прямої дії – має метою здійснити продаж, приваблюючи споживача скидкою з ринкової ціни чи додатковими послугами.

6) Інституційна реклама – це реклама, спрямована на створення іміджу підприємства, а не вироблюваного продукту, бо споживач купуватиме у того, кого він знає.

7) Корегуюча реклама – це реклама, що корегує фальшиві повідомлення або ті з них, що вводять споживачів в оману. Корегуюча реклама здійснюється за вимогами законодавчих органів.

8) Тест-маркетинг – це перевірка реакції споживачів (на розповсюдження, рекламу і ціну) певного сегмента ринку на продукт, тобто перевірка комерціалізації або виявлення того, чи готовий продукт до поставки тому споживачеві, котрий бажає його придбати.

28.Підприємницький ризик,його сутність.

Під підприємницьким ризиком мається на увазі ризик, що виникає при будь-яких видах підприємницької діяльності, спрямованих на одержання прибутку і пов’язаних із виробництвом продукції, товарів і послуг, їх реалізацією; товарно-грошовими і фінансовими операціями; комерцією, а також реалізацією науково-технічних проектів.

Важливість фактора ризику зумовила перетворення його на товар; створився потужний ринок ризику. Диференціація умов господарювання та прийняття рішень щодо об’єктів ризику, а також різне ставлення до ризику в суб’єктів викликає необхідність обміну ризиками. Потужними споживачами ризику є страхові компанії, фірми, організації, фонди. Вони отримують ризик від багатьох суб’єктів і за деяку винагороду повертають їм певні гарантії. Іноді ризик бажаний для суб’єктів, тому він створюється штучно (гральний бізнес).

Отже, ризик – це об’єктивна необхідність, він органічно пов’язаний із діяльністю сучасного суспільства. Джерела ризику досить різноманітні: науково-технічний прогрес, кон’юнктура ринку, внутрішня та зовнішня політична ситуація, погодні умови, наявність корисних копалин, природа людини та багато інших.

Застосовуючи нові технології, нову техніку, нові методи організації праці, виробництва, інноваційний маркетинг, менеджмент тощо, підприємець ризикує понести збитки, втратити частину чи повністю ресурси. Проте він розраховує не на втрати, а на отримання підприємницького доходу. І, як свідчить практика, у багатьох випадках отримує його. Ось чому фірми інноваційного (тому більш ризикованого) типу мають більш високу рентабельність і більш високий рівень конкурентоспроможності порівняно з тими, які здійснюють процес відтворення з використанням традиційних технологій, методів організації та управління.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]