Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
71.77 Кб
Скачать

30.Основні елеме6нти маркетин. Стратегії

Стратегія маркетингу – це формування довготривалих цілей підприємства щодо стабільного просування товарів та послуг на певному ринку, а також вибір необхідних заходів їх досягнення

(до них належать планування, аналіз, розробка системного контролю за виконанням прийнятих рішень тощо).

Елементи маркетингової стратегії:

  1. Визначення та аналіз продукту ринку (що виробляє фірма);

  2. Сегментація ринку (для кого фірма працює);

  3. Позиціювання (яким чином фірма продає продукцію);

  4. Просування продукту на ринок (кому фірма має продавати свою продукцію);

  5. Продаж продукту (яким чином фірма планує попит та організує збут);

  6. Збереження клієнтів (вивчення попиту споживачів, розробка методів його задоволення).

32.Орган.-правові форми підпр.

Кооперативним називається підприємство, створене групою осіб для спільної виробничої та іншої господарської діяльності. Обов’язковим у кооперативі є особиста трудова та інші види діяльності у діяльності кооперативу.

Концерн – це багатогалузеве АТ, яке контролює підприємства через систему участі. Концерн придбає контрольний пакет акцій різних компаній, які стосовно нього є дочірніми. Найважливішою ознакою концернів є єдність власності фірм, підприємств, банків, які входять до них. Таким чином, учасники концернів взаємозалежні не за договором, а по суті економічних відносин.

Асоціації – це договірні об’єднання підприємств та організацій, створювані для спільного виконання однорідних функцій та координування спільної діяльності. Основна мета їх створення – спільне розв’язання науково-технічних, виробничих, економічних, соціальних та інших завдань.

Консорціум – це тимчасове, добровільне об’єднання підприємств з метою спільного проведення великої фінансової операції (наприклад, здійснення значних інвестицій у великий промисловий проект). До консорціуму можуть входити і великі, і малі підприємства, що бажають взяти участь у здійсненні підприємницького плану, але не мають можливості самостійно здійснити його.

Синдикат – це об’єднання для збуту продукції підприємцями однієї галузі з метою усунення надмірної конкуренції між ними.

Картель – це угода між підприємцями однієї галузі про ціни на продукцію, послуги, розподіл ринків збуту, частки в загальному обсязі виробництва.

Фінансово-промислові групи – це нова організаційно-економічна форма підприємництва. Вона являє собою об’єднання промислового, банківського, страхового і торгового капіталів, а також інтелектуального потенціалу підприємств та організацій.

Малі підприємства відрізняються від середніх і великих підприємств і є здебільшого початковою формою всякого бізнесу, його фундаментом. Концепцію розвитку малого підприємництва в Україні на сьогодні характеризують 3 напрями: доступність різних видів ресурсів і можливість використовувати їх для отримання прибутку в умовах невизначеності; ефективне управління та організація виробництва з постійним використанням інновацій; творча ініціатива суб’єкта –господаря, яка стає головним фактором економічних процесів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]