Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
71.77 Кб
Скачать

8.Реклама як інструмент маркетингу

Реклама, найважливіший інструмент маркетингу, спрямована на формування контактів із покупцями з метою стимулювання попиту, а також створення доброзичливої думки відносно виробника певного товару. Рекламна діяльність поєднує:

1) заходи для розвитку і розширення обсягів продаж, у першу чергу через виставки, ярмарки, демонстрації товару тощо;

2) економічну пропаганду через різні форми телерадіоінформації та друкованих публікацій;

3) різні методи вдосконалення реалізації товару – за допомогою гуртової і роздрібної торгівлі (тестових продажів, каталогів, телефонного зв'язку тощо).

Успіх реклами значною мірою залежить від її погодженості з іншими інструментами маркетингу, зокрема з товаром і його ціною.

Завдання реклами полягають у тому, щоб допомогти споживачам з’ясувати:

- що являє собою певна компанія;

- що ця компанія виробляє;

- хто є споживачами цієї компанії;

- яке становище компанії на ринку товарів або послуг;

- яка репутації цієї компанії.

9. Диверсифікація вир-цтва,її суть,переваги

Під диверсифікованістю розуміється розширення сфери діяльності суб’єкта управління в будь-якому напрямі.

Найбільш поширена диверсифікація двох видів: 1) диверсифікація виробництва; 2) диверсифікація номенклатури та асортименту продукції.

Мета диверсифікації виробництва полягає у формуванні такої структури виробництва, яка б сприяла ефективному розвитку підприємства за рахунок багатосторонньої діяльності, маючи наступні форми:

- концентричну (створення нової продукції з таких же матеріалів і за існуючою технологією виробництва);

- вертикальну (випуск продукції, яку раніше отримували від постачальників);

- горизонтальну (випуск продукції, яка потребує зміни існуючої або розроблення нової технології);

- латеральну (випуск принципово нової продукції).

В Україні існує агропромислове об’єднання – концерн „Віадук”, до складу якого входить понад 100 підприємств із 19 областей. Учасники концерну зберігають правову та фінансову самостійність, а свої відносини будують на основі колективних і двосторонніх договорів.

Прикладом інтеграції є завод „Оболонь” з аграрними підприємствами, які виробляють ячмінь і хміль, а „Промінвестбанк” узяв під фінансовий контроль та надає фінансову допомогу агропромисловим підприємствам.

Позитивну роль у діяльності об’єднань належить акціонуванню, що передбачає установлення взаємовигідних договірних цін та розподілу прибутків.

Переваги багатопрофільної диверсифікованості:

- багатопрофільні об’єднання в процесі впровадження інвестиційних проектів інвестором створюються з метою одержання додаткових доходів при експлуатації знову створених чи модернізованих основних фондів;

- диверсифікована виробничо-фінансова програма дозволяє зменшити ступінь ризику при реалізації сільськогосподарської продукції у випадку неплатежів, інфляції й інших несприятливих факторів;

- створення в структурі багатопрофільних об'єднань торгових і посередницьких дочірніх підприємств дозволяє збільшити оборотні кошти, об’єднання й використовувати їх із максимальною ефективністю в інтересах усіх структурних підприємств об’єднання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]