Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом Савчук.docx
Скачиваний:
116
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
550.22 Кб
Скачать

Інспекція

Кипятіння,

100 ºС

Відходи

Бланшування

Протирання

Фільтрування

фінішування

Змішування

Гомогенізація

Деаерація

Підігрівання

Фасування

банки

Закупорювання

кришки

Контроль герметичност

Стерилізація та охолодження t=95С

ОГП

ДПЗ. Персики доставляють на сировинний майданчик у ящиках масою до 20 кг на пакет – піддонах (а. , поз. )

Інспекція. Інспекцію проводять на інспекційному конвеєрі А9-К2-1,5 (а. , поз . )

Миття. Миють у двох послідовно встановлених мийних машинах Т1-КУМ5(а. , поз .). Після миття персики подають на інспекцію.

Інспекція. Інспекцію проводять на тому ж інспекційному конвеєрі А9-К2-1,5 (а. , поз . )

Бланшування відбувається у бланшувачі LЕ-18 (а. , поз. ) в киплячій воді протягом 5 хв.

Протирання проводять на протиральній машині П1-7.1(а. , поз. ) крізь сито з діаметром отворів 3,5 мм і 5 мм. Далі гвинтовим насосом (а. , поз. ) пюре поступає у збірник-мірник МЗС 320 (а. , поз. ). Відходи збираються у збірнику (а. , поз. ) і вивозяться з цеху. Підготовлене пюре охолоджене до 40 ºС.

Фінішування проводять на протиральній машині А9-КИГ з діаметром отворів сит 1,2-0,8 мм.

Змішування Протерта маса з збірника мірника МЗС 320(а. , поз ) згідно рецептури, насосом НРМ5 (а. 1, поз 11) подається в 1-ий вакуум-випарний апарат МЗС 320(а . поз. ), де змішується з цукром. Потім суміш самопливом потрапляє в гомонізатор.

Гомонізація Цей процес проходить в гомонізаторі марки А1-ОГМ (а . поз. ). Гомонізатор призначений для дуже тонкого подрібнення м’якоті. Потім подрібнена суміш завдяки вакууму потрапляє у 2-ий вакуум-випарний апарат.

Деаерація Продукт потрапляє у 2-ий вакуум-випарний апарат МЗС 320(а.1, поз.224),де відбувається процес деаерація. З суміші видаляється повітря. Після деаерації суміш надходить на фасування.

Фасування Після деаерації, гаряча протерта суміш швидко поступає на фасувальну машину марки Ж7-ДКТ 1 (а . поз. ) , і фасується вже у підготовлену тару.

Закупорювання, Тара з продуктом поступає на закупорювальну машину Ж7-УМТ-6 (а .поз. ), в якій уже знаходяться підготовлені кришки.

Контроль герметичності Після закупорювання, тара проходить детектор Ж7-ДПС-2(а. , поз ) , який показує якість герметичності нашої тари, якщо герметичність не відповідає нормі, цю тару забирають з лінії.

Стерилізація та охолодження банки після детектора поступає за допомогою погрущика автоклавних корзин А9-КР2-Г(а . поз. ) та тельфера (а . поз. )в автоклав Б6-КА2-В4(а . поз. ).Стерилізують за режимом

Оформлення готової продукції Після стерилізації банки подаються в банко-мийну машину А9-КМ2-125(а .поз. ),а після в етикетувальну машину НІКЕП ( а . поз. ) для наклеювання етикеток, далі банки проходять через машину сушки етикеток А9-КШБ (а . поз. ), а потім банки пакують в термоусадочну плівку. Оформлені банки з готовим продуктом складають на піддони і за допомогою електропогрузчика подають на склад для зберігання.

Рис 1.1 Принципово -технологічна схема виробництва консервів «Компот з слив типу Венгерка половинками».

Цукор Слива

ДПЗ

ДПЗ

Сортування

Просіювання

інспекція

Калібрування

Змішування

Вода