Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча навчальна криміналістика 2010-11.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
1.13 Mб
Скачать

Завдання для самостійної роботи:

  1. Здійснити фотозйомку інсценованого місця події з використанням науково обґрунтованих видів та методів криміналістичної фотографії – 1 год. До 10 балів.

  2. Зафіксувати дрібний об’єкт користуючись методами макро-, та масштабної зйомки – 1 год. До 10 балів.

  3. Сфотографувати особу за правилами сигналетичної зйомки – 1год. До 10 балів.

  4. Скласти фото таблицю за результатами фотозйомки інсценовано місця події – 1 год. До 10 балів.

  5. Відпрацювати техніку виявлення, фіксації й вилучення слідів папілярних візерунків на різноманітних об’єктах з використанням НТЗ, які входять у комплект уніфікованої валізи слідчого. Отримані сліди оформити з дотриманням криміналістичних і процесуальних вимог. Скласти фрагмент протоколу огляду місця події, в якому описати виявлений слід папілярного візерунка. Отримані та оформлені належним чином сліди та фрагмент протоколу огляду місця події занести до лабораторного практикуму – 2 год. До 10 балів.

  6. Вивчивши збільшені ксерокопії двох відбитків, розмістити їх у лабораторному практикуму, провести розмітку ознак будови папілярних візерунків, описати загальні й часткові ознаки – 2 год. –до 10 балів.

  7. Дактилоскопувати живу особу. Скласти дактилоскопічну карту, та занести до лабораторного практикуму. Схематично замалювати папілярні візерунки, які знайшли відображення у відбитках. Вказати тип і вид папілярного візерунку – 2 год. – до 10 балів.

  8. Знайти, зафіксувати й вилучити сліди ніг та взуття, залишені на запропонованих об’єктах. Скласти фрагмент протоколу огляду місця події з описанням знайдених слідів, та занести до лабораторного практикуму – 2 год. До 15 балів.

  9. Використовуючи метод «словесного портрету», скласти опис зовнішності живої особи. Скласти орієнтировку на розшук особи, яка зникла та занести до лабораторного практикуму – 2 год. До 10 балів.

  10. Скласти композиційний портрет з використанням комп’ютера та комп’ютерної програми «Фоторобот». Оформити складений композиційний портрет у відповідності з криміналістичними вимогами та занести до лабораторного практикуму – 2 год. До 10 балів.

  11. Оглянути екземпляр холодної зброї. Хід та результати огляду зафіксувати в фрагменті протоколу огляду та занести до лабораторного практикуму – 1 год. До 10 балів.

  12. Оглянути пістолет або револьвер. Хід та результати огляду зафіксувати в фрагменті протоколу огляду та занести до лабораторного практикуму – 1 год. До 10 балів.

  13. Оглянути стріляну гільзу або кулю. Скласти фрагмент протоколу огляду. Оглянути об’єкт з вогнепальними пошкодженнями, або пошкодженнями від вибуху. Хід та результати огляду зафіксувати в фрагментах протоколу огляду та занести до лабораторного практикуму – 1 год. До 15 балів.

  14. Оглянути документ з метою визначення видів поліграфічного друку, використаних при його виготовленні. Скласти фрагмент протоколу його огляду. – 1 год. До 10 балів.

  15. Оглянути рукописний документ і охарактеризувати загальні і часткові ознаки почерку. Описати його у фрагменті протоколу огляду, скласти орієнтировку на розшук виконавця рукописного тексту. Фрагмент протоколу та орієнтировку занести до лабораторного практикуму – 2 год. До 10балів.

  16. Оглянути документ, виготовлений з використанням комп’ютерної техніки, визначити вид друку та тип пристрою виводу. Скласти фрагмент протоколу його огляду та занести до лабораторного практикуму – 2 год. До 10 балів.

  17. Оглянути підроблену купюру, визначити тип друку, з використанням якого її було виготовлено. Скласти фрагмент протоколу її огляду та занести до лабораторного практикуму - 2 год. До 10 балів.

  18. Виходячи із запропонованої фабули висунути й обґрунтувати слідчі версії. – 2 год. До 10 балів.

  19. Переглянути й обговорити фрагменти відеофільмів з огляду реальних місць події. – 2 год. До 10 балів.

  20. Згідно з запропонованою фабулою оглянути інсценоване місце події на відкритій місцевості з використанням науково-технічних засобів і методів. Хід і результати огляду зафіксувати в протоколі огляду місця події, а також із застосуванням фотозйомки і відеозапису. Виготовити фототаблицю і схему до протоколу огляду місця події та включити їх до лабораторного практикуму – 2 год. До 15 балів.

  21. Оглянути інсценоване місце події в приміщенні з використанням відповідних науково-технічних засобів. Хід і результати огляду зафіксувати в протоколі огляду місця події, а також із застосуванням фотозйомки і відеозапису. Скласти фототаблицю і схему до протоколу огляду місця події та включити їх до лабораторного практикуму. – 2 год. До 15 балів.

  22. Виходячи з запропонованої фабули визначити коло осіб, яких необхідно допитати, визначити їхнє процесуальне положення, а також скласти плани допиту потерпілого, свідків. – 2 год. До 10 балів.

  23. Переглянути та обговорити фрагменти відеофільмів з тактики допиту підозрюваних і обвинувачуваних. Здійснити допит підозрюваного. При цьому, як у ролі слідчого так і в ролі підозрюваного виступають заздалегідь проінструктовані курсанти, студенти. По закінченні допиту, обговорити його результати з викладачем – 2 год. До 10 балів.

  24. Виходячи із запропонованої викладачем фабули дати відповіді на такі запитання:

- чи є підстави для проведення обшуку?

- у чому полягає підготовка до проведення обшуку?

- у якому складі СОГ треба направити для проведення обшуку? – 2 год. До 10 год.

  1. Провести обшук в приміщеннях офісу-полігону та квартири-полігону. – 2 год. До 15 балів.

  2. Згідно з запропонованою фабулою провести пред’явлення для впізнання живої особи, а також пістолета та ножа. Хід та результати даних слідчих дій охормити у відповідності з процесуальними вимогами. – 2 год. До 15 балів.

  3. Перегляд і обговорення відеофільму "Відтворення обстановки й обставин події". Згідно з запропонованою фабулою треба:

- скласти план проведення слідчої дії;

- визначити коло учасників і їхні ролі при проведенні даної слідчої дії;

- визначити питання, які необхідно з'ясувати в ході відтворення обстановки й обставин події;

- провести відтворення обстановки й обставин події – 2 год. До 15 балів.

28. Згідно запропонованої викладачем фабули дати відповіді на наступні запитання:

- якими підрозділами ведеться облік слідів рук, вилучених з місць нерозкритих злочинів? Скласти запит на перевірку таких слідів.

- якими підрозділами ведеться облік слідів знарядь злому, вилучених з місць нерозкритих злочинів?

- яку інформацію щодо знаряддя злому можна одержати використовуючи такі сліди?

29. Що необхідно зробити слідчому у випадку:

- виявлення номерних речей;

- одержання заяви про крадіжку номерних речей.

Складені запити на перевірку відповідних слідів занести до лабораторного практикуму – 2 год. До 15 балів.

30. Ознайомитися з архівними висновками різних видів судових експертиз. Провести їх оцінку і вирішити питання про можливість і перспективи використання висновків, що містяться в них, у процесі розслідування. – 2 год. До 15 балів.

31. Виходячи з запропонованої викладачем фабули скласти постанови про призначення відповідних судових експертиз. – 2 год. До 10 балів.