Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Маркетинг, менеджмент / Мен. ЛК , ч.2.docx
Скачиваний:
182
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
873.34 Кб
Скачать

Корейці

Дотримуються традиційної конфуціанської моралі, в якій велику увагу відводять особистому спілкуванню. Контакт з корейською фірмою може бути встановлений лише під час особистої зустрічі. Найкраще влаштувати це через посередника, який добре знайомий з вашим потенційним партнером. І надалі корейці всі, навіть технічні, питання вирішують під час особистих зустрічей.

При першій зустрічі з корейцями уточніть їхні прізвища. За традиціями на візитівці спочатку пишуть прізвище (Кім, Лі, Пак, Цой), а наступні два склади є іменем. Ви повинні дати партнеру візитівку, оскільки її відсутність підриває вашу репутацію. Корейців цікавлять не стільки ваші імена, як посади та рівень фірми, яку ви представляєте.

Один із головних принципів конфуціанської моралі — ставлення до кожної людини базується на її соціальному статусі. Корейці дуже ввічливі та привітні, але вимагають поваги і ставлення, яке відповідає їхньому віку й посаді.

На переговорах існує атмосфера товариськості, але корейці — жорсткі партнери. І хоча перего­вори починаються з обговорення другорядних питань, цю частину вони не затягують та швидко переходять до обговорення головного. Вони не люблять нечітких і неточних висловів та неодно­значностей. Якщо ви скажете: «Це складне питан­ня, і його варто вивчити ретельніше», то корейці сприймуть це як відмову від його вирішення. Орієнтуються переважно на довгострокові цілі. Висловлювання корейських бізнесменів на переговорах вирізняються ясністю та чіткістю, але відкрито критикувати позицію партнера не прийнято. Корейці не йдуть на відкриту конфронтацію з партнером і не визнають відвертого незадоволення. Якщо під час вашої промови корейці кивають головами, то це не означає, що вони з вами згідні; таким чином вони виказують свою ввічливість та увагу.

Корейці суворо дотримуються вимог щодо одягу ділових людей: чоловіки повинні бути одягнені у строгий костюм з білою сорочкою та неяскравою краваткою, жінки — у строге плаття (в жодному разі — не в штани).

Євреї

Головні риси євреїв — це почуття власної гідності, гнучкість та сміливість, яку вони називають «хупца» (здатність діяти в будь-якій ситуації, не зважаючи на відсутність відповідної підготовки та досвіду). Завдяки цій рисі євреї не надають значення дрібним негараздам, а йдуть «напролом». Вони можуть легко запросити до танцю англійську королеву, вимагати підвищен­ня за службовою ієрархією та підвищення заро­бітної платні, намагатись отримувати найвищі оцінки, не боячись відмови чи невдачі. Найбільш неприємна ситуація для євреїв — стати вразливим. Значно спокійніше від представників інших націй реагують на авторитети, на ситуації, яким приділяється значна увага.

Сім'я для євреїв головне, а діти — зміст усього життя.

Упевнені в собі, лідерські здібності розвивають ще з дитинства.

Цінують відкритість, цілеспрямованість та наполегливість; засуджують скромність та невпевненість. Є борцями.

На переговорах — сильні та небезпечні противни­ки; хитрі, використовують безліч різноманітних викрутів, не завжди чесних. Націлені на результат. Полюбляють проводити переговори в неофіційній обстяновиці.

Соседние файлы в папке Маркетинг, менеджмент