Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
114
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
247.99 Кб
Скачать

17. Державний контроль за діяльністю об’єднань громадян

Органи, які здійснюють нагляд і контроль: - органи, які провадять легалізацію; - органи прокуратури; - фінансові органи та органи державно-податкової інспекції.

Органи, що контролюють політичні партії: - Міністерство Юстиції; - ЦВК та окружні виборчі комісії.

Види стягнень щодо об’єднань громадян: попередження, штраф, тимчасова заборона чи зупинення окремих видів діяльності, примусовий розпуск.

Види стягнень щодо політичних партій: попередження та недопущення незаконної діяльності, заборона політичної партії.

Стаття 186-5 КУпАП встановлює відповідальність за порушення законодавства про об’єднання громадян: керівництво об’єднанням громадян, яке не легалізувалося у встановленому законом порядку чи якому відмовлено у легалізації, або яке примусово розпущено за рішенням суду, але продовжує діяти, а так само участі у діяльності таких об’єднань – тягнуть за собою накладення штрафу від 25 до 130 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

18. Поняття та основні принципи державної служби

Державна служба – комплексний, правовий інститут в якому складову частину становлять норми адміністративного права, які регулюють: - правовий статус посади державного службовця, посадової особи; - категорії, ранги службовців; - вимоги; - порядок проходження; - організація управління; - адмін. і дисциплінарна відповідальність.

Державна служба – професійна діяльність осіб, що займають посади в держ. органах та їх апараті з метою практичного виконання завдань та функцій держави і одержують заробітну плату за рахунок державних коштів.

Ознаки: - здійснюється на основі КУ та інших нормативно-правових актів; - зміст полягає в виконанні завдань та функцій держави; - оплата праці; - професійна діяльність осіб, що займають посади в держ. органах та їх апараті.

Принципи (ст. 3 ЗУ «Про державну службу»): - служіння народу України; - демократизму і законності; - гуманізму і соціальної справедливості; - пріоритету прав людини і громадянина; - професіоналізму, компетентності, ініціативності, чесності, відданості справі; - персональної відповідальності за виконання службових обов'язків і дисципліни; - дотримання прав та законних інтересів органів місцевого і регіонального самоврядування; - дотримання прав підприємств, установ і організацій, об'єднань громадян.

19. Поняття та класифікація державних службовців

Особи, які здійснюють держ. службу є державними службовцями.

Види державних службовців за обсягом повноважень: - посадові (керівники державних органів та їх апарату; заступники керівників; інші службовці, що здійснюють організаційно-розпорядчі та консультативно-дорадчі функції). – непосадові (функціональні працівники(спеціалісти); допоміжні працівники).

20. Посада: поняття, способи заміщення

Посада – визначена структурою і штатним розписом первинна структурна одиниця держ. органу та його апарату на яку покладено встановлене нормативними актами коло службових повноважень.

Посадовими особами відповідно до цього Закону вважаються керівники та заступники керівників державних органів та їх апарату, інші державні службовці, на яких законами або іншими нормативними актами покладено здійснення організаційно-розпорядчих та консультативно-дорадчих функцій.

Способи заміщення державних посад:

1) призначення (Ст. 9 ЗУ «Про КМУ». Призначення на посаду членів КМУ.ч.1. Члени КМУ, крім Міністра оборони України і Міністра закордонних справ України, призначаються на посаду ВРУ за поданням Прем´єр-міністра України. Міністр оборониУкраїни і Міністр закордонних справ України призначаються на посаду ВРУ за поданням ПУ, яке вноситься не пізніше ніж на 15 день після одержання пропозиції коаліції депутатських фракцій у ВРУ щодо кандидатури на посаду Прем'єр-міністра України.

ч.2. Пропозиції щодо кандидатур для призначення на посади членів КМУ вносить коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді України. Подання про призначення на посаду Міністра оборони України і Міністра закордонних справ України вносить ПУ. Подання про призначення на посаду ін. членів КМУ вносить Прем´єр-міністр України.);

2) вибори (Ст. 12 ЗУ «Про державну службу». Обмеження, пов'язані з прийняттям на державну службу. Не можуть бути обраними або призначеними на посаду в державному органі та його апараті особи, які: - визнані у встановленому порядку недієздатними; - мають судимість, що є несумісною із зайняттям посади; - у разі прийняття на службу будуть безпосередньо підпорядковані або підлеглі особам, які є їх близькими родичами чи свояками; - в інших випадках, встановлених ЗУ.);

3) конкурс, порядок проведення регулює постанова КМУ від 15.02.2002р. Умови проведення конкурсу визначає керівник органу, рішення про проведення приймає керівник за наявності вакантної посади. Для проведення відбору кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців наказом (розпорядженням) керівника відповідного державного органу, який здійснює призначення на посаду державного службовця, утворюється конкурсна комісія у складі голови, секретаря і членів комісії. Конкурс проводиться поетапно: 1) публікація оголошення державного органу про проведення конкурсу в пресі або поширення його через інші засоби масової інформації; 2) прийом документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі, та їх попередній розгляд на відповідність встановленим кваліфікаційним вимогам до відповідного рівня посади; 3) проведення іспиту та відбір кандидатів. Іспит проводиться конкурсною комісією державного органу, в якому оголошено конкурс, з метою об'єктивної оцінки знань і здібностей кандидатів на посаду державних службовців. Загальний порядок проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців розробляється Головдержслужбою разом з Українською Академією державного управління при Президентові України.

4) контракт (Ст. 13 ЗУ «Про держ. службу». Декларування майнового стану і доходів державних службовців та осіб, які претендують на зайняття посади державного службовця. 1.Особа, яка претендує на зайняття посади державного службовця

третьої - сьомої категорій подає за місцем майбутньої служби довідку органу державної податкової служби про подану декларацію про майновий стан і доходи

(податкову декларацію). У декларації про майновий стан і доходи зазначаються відомості про доходи та зобов'язання фінансового характеру, в тому числі за кордоном, а також у додатку до податкової декларації зазначаються відомості стосовно членів сім'ї. 2.Особа, яка претендує на зайняття посади державного службовця першої та другої категорій повинна зазначити в податковій декларації також відомості про належні їй та членам її сім'ї нерухоме та цінне рухоме майно, вклади в банках і цінні папери.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]