Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мотивування персоналу Ден. 2012.doc
Скачиваний:
61
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
1.24 Mб
Скачать

Ситуаційні завдання Ситуаційне завдання №1

У компанії «Макдональдс», що діє в харчовій промисловості та громадському харчуванні, використовується оцінка працівників по 9 факторах результативності, оцінюваним по 5-бальній шкалі: 1) знання роботи (чи має працівник якісне розуміння змісту роботи і її цілей); 2) необхідність контролю за його діяльністю з боку начальника (наскільки старанний при виконанні виробничих завдань, чи дотримується дисципліни праці, включаючи час обідів, перерв тощо); 3) стиль роботи (чи завжди приймає обмірковані рішення); 4) ініціативність (чи має бажання приймати на себе додаткову відповідальність, як сприймає нові ідеї); 5) схильність до співробітництва (чи проявляє готовність і здатність працювати разом з колегами і підлеглими) та інші фактори. Від керівника потрібно підтвердити оцінку – розкрити в писемній формі конкретні дії працівника або рішення, які ними приймалися, продемонстроване ним відношення до виконання обов’язків у тій або іншій ситуації, а бажаніше всього – указати конкретні результати, отримані працівником, які підтверджували б оцінку. Прокоментуйте таку методику оцінювання персоналу. Що ви взяли б на озброєння для своєї організації, чим би доповнили запропонований опитувальник?

Ситуаційне завдання №2

На великому промисловому підприємстві було намічено проведення атестації персоналу. Головна причина проведення атестації було втому, що керівництво вирішило навести порядок в організації та позбутися людей, що не відповідають установленим вимогам. Була проведена велика підготовча робота: довелося обновити Положення про проведення атестації, створена головна атестаційна комісія, що атестувала представників вищого керівництва й координувала роботу інших атестаційних комісій, і шість атестаційних комісій для атестації фахівців і керівників у підрозділах. Був складений графік проведення атестації, розрахований на 2 місяці. Атестацію провели у встановлений термін. У звіті, підготовленому атестаційною комісією, булло детально зазначене, як проходила атестація, у які строки, скільки чоловік атестовано, скільком працівникам атестація перенесена на більш пізній строк. Кілька людей не були атестовані. Хоча у звіті написано, що сама процедура атестації «мобілізувала колектив на більш відповідальне відношення до дорученої роботи, на краще використання існуючих резервів» ,у ньому не було головного – аналізу причин успішної і неуспішної роботи та пропозицій, спрямованих на підвищення віддачі від фахівців і керівників підприємства, тобто того, що повинне стати основним результатом проведеної роботи. Прокоментуйте ситуацію, визначте позитивні та негативні сторони проведення атестації як такої.

Ситуаційне завдання №3

Підприємство, що працює в сфері промислового виробництва проводить оцінювання спеціалістів та службовців. Заступник головного економіста – цінний співробітник, який відмінно справляється зі своїми обов’язками, допомагає головному економісту, фактично виконує всю роботу свого безпосереднього керівника. Результати оцінювання показали, що заступник головного економіста, хоч і має відмінні особисті якості, не відповідає своїй посаді. Прокоментуйте ситуацію. Як би ви вчинили в даній ситуації на місці керівництва?