Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Экономика_ОНЮА.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
424.45 Кб
Скачать

4. Суспільство в процесі свого розвитку ставить перед собою пріоритетні цілі. Що це означає і чим це обумовлено

Правильне рішення економічної політики повинно спиратися на економічні принципи. Щоб ефективно управляти потрібно передбачити економічні цілі:

1.Ріст-виробництво все більше якісної продукції та за доступними цінами (Для України) 2. Повна зайнятість-роботою потрібно забезпечити всіх, хто бажає, може працювати (від 18-55 років) 3.Ек.еффектівность-ми хочемо отримати максим. віддачу при мін. затратах обмежених економ. ресурсів. 4. Стабільний рівень цін - потрібно відходити від коливання цін - інфляції і дефляції. 5.Свобода-керівники підприємництва повинні використовувати високу ступінь свободи у своїй економ. діяльності у бік працівників. 6.Справідлівий рівень виплати податку. 7. Економ. забезпечення - необхідно забезпечити хворих, непрацездатних, та інших.8.Торговий баланс - ми прагнемо до підтримки гарного балансу нашої міжнародної торгівлі та міжнародних фінансових договорів (повинні більше продавати ніж купувати) 9. Розвиток ринкових відносин (Для України)

5. Які пріоритетні напрямки в економічній політиці України

Для України в даному періоді часу властиво два основних напрямки: глобалізація і регіоналізація. Вони є відображенням об'єктивного процесу модернізації суспільства під впливом зменшенням кількості виробничих ресурсів і великим збільшенням потреб суспільства. У цих умовах Україна, отримавши незалежність, формулює і розвиває свою національну міжнародну економ. політику, Яка являє собою частину загальної економ. політики. У широкому розумінні, економ. політика захоплює політичні відносини, політичні органи і політичну ідеологію. Виходячи з цього можна виділити, що економ. політика базується на чіткому визначенні органами влади їх основних цілей, шляхів, методів, розвитку економіки.

1.Рост-виробництво все більше якісної продукції та за доступними цінами (Для України) 2.Повна зайнятість-роботою треба забезпечити всіх, хто бажає, або може працювати (від 18-55 років) 3.Економ. ефективність - ми хочемо отримати максим. віддачу при мін. затратах обмежених економ. ресурсів. 4. Стабільний рівень цін - потрібно відходити від коливання цін - інфляції і дефляції. 5. Свобода - керуючий підприємництва повинен використовувати високу ступінь свободи у своїй економ. діяльності у бік працівників. 6.Справідлівий рівень виплати податку. 7. Економ забезпечення - необхідний забезпечити хворих, непрацездатних, та інших.8.Торговий баланс - ми прагнемо до підтримки гарного балансу нашої міжнародної торгівлі та міжнародних фінансових договорів (повинні більше продавати ніж купувати) 9.Розвиток ринкових відносин. (Для України). Підтримка и забезпечення економ. росту и економ. розвитку. Забезпечення охорони навколишнього середовища.

6. Види ринку

Ринок – це сукупність угод купівлі і продажу товарів і послуг. За територіальним розмежуванням розрізняють місцевий, національний і світовий ринки.

Також розрізняють досконалий (характеризується незалежною кількістю учасників господарської діяльності, необмежена мобільність ресурсів і факторів виробництва, вільна конкуренція виробників товарів і послуг) і недосконалий (держава безпосередньо втручається в дію ринкового механізму).

По ступеню розвитку: 1) Вільний – являється вільним для його учасників. Їм належить економічний суверенітет (незалежність), продавці вирішують самі що продавати, за якими цінами, кому збувати товари, він вільний від втручання держави. 2) Нелегальний-він включає в себе тіньову економіку, вона ведеться з порушенням правил законів купівлі-продажу.

3) регульований - він регулюється державними нормами.

По ступеню обмеженості:

Монополістичні (один виробник), олігополістичні (великі об’єднання).

По галузям: автомобільні, комп’ютерні…