Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpory_OOT.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
15.06.2019
Размер:
564.89 Кб
Скачать

2. Покупець Громова в.І. З Києву придбала швейну машину “Чайка.

Правила продажу непрод. товарів, пункт 38. 38. Закон «Пр захист прав споживачів» стаття 8

У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством, має право вимагати:

1) пропорційного зменшення ціни;

2) безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк;

3) відшкодування витрат на усунення недоліків товару.

4)розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми;

5) вимагати заміни товару на такий же товар або на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника), товар.

Під час заміни товару з недоліками на товар аналогічної марки (моделі, артикулу, модифікації) належної якості, ціна на який змінилася, перерахунок вартості не провадиться.

Покупець не повинен доплачувати за обмінюванй товар.

Під час заміни товару з недоліками на такий же товар іншої моделі перерахунок вартості проводиться, виходячи з цін, що діяли на час обміну.

3. 10 травня покупниця Серова В.О. купила у магазині “Взуття та галантерея” сумку вартістю 25 у.о.. Правила продажу непрод. товарів, пункт 31. 31. Закон «Про захист прав споживачів» Стаття 9.

Покупець має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний, якщо він не підійшов за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути використаний за призначенням.

Покупець має право на обмін товару належної якості протягом 14 днів, не враховуючи дня купівлі. Обмін проводиться, якщо товар не споживався і якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики, а також товарний чи касовий чек або інші документи, видані покупцю разом з проданим товаром.

4. До директору хлібного магазину звернулась обурена покупниця та поклала на стіл директору розрізану булку хлібу столового,.. Правила роздріб

торгівлі прод. товарам част. 1 пункт18 част. 2 пункт 1.11

18. У разі придбання покупцем неякісних продовольчих товарів продавець зобов'язаний замінити їх на якісні товари або повернути покупцю сплачені ним гроші згідно з вимогами Закону України «Про захист прав споживачів»

II. Особливості продажу окремих груп товарів

1.11. Забороняється продаж хліба з наявністю плісені, сторонніх домішок, непромісів, розпливчастої форми, блідою або підгорілою шкоринкою.

5. Покупниця пред'явила продавцю відділу гастрономії касовий чек на 0,7 кг сиру.. Правила роздріб торгівлі прод. Товарам розділ 5 пункт 5.22

5.22. Здійснюючи продаж товару без нарізування, за згодою покупця додають не більше двох доважків, що не перевищують 10 відсотків загальної маси покупки. Доважки повинні відповідати ґатунку і якості товару, що відпускають.

10% від 700г – 70г, а було додано 150г. Покупниця в цій ситуації права і необхідно зробити правильну нарізку.

6. 15 Травня покупниця Воронова р.І. Купила у магазині 3 м тканини з ацетатного шовку… Правила продажу непрод. Товарів Додаток 3. Пункт 34

Згідно додатку №3 до Постанови КМУ тканини входять до переліку товарів які не підлягають обміну. Проте в даній ситуації тканини виявилися неналежної якості тому відповідно до п.34 При виявленні недоліків у товарі (фальсифікації товару) протягом гарантійного терміну покупець має право за своїм вибором вимагати від суб'єкта господарювання:безплатного усунення недоліків або відшкодування витрат на їх виправлення покупцем;заміни на аналогічні товари належної якості;відповідного зменшення їх купівельної ціни; заміни на такий же товар іншої моделі з відповідним