Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Трудове право РНП 2010.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
595.97 Кб
Скачать

Вказівки до виконання контрольної роботи

Виконуючи контрольні завдання студент, керуючись чинним законодавством України про працю, повинен визначити юридичне значення кожного факту, зазначеного в задачі, сформулювати попередні питання щодо прав і обов’язків, які виникли між учасниками суспільних відносин щодо обґрунтованості їх вимог та заперечень.

При виконанні теоретичних та практичних завдань необхідно ознайомитись та використати судову практику.

Вирішуючи задачу необхідно усвідомити її зміст; оцінити правову ситуацію та сформулювати проблему, яку треба розв’язати; уточнити фактичні обставини, які викладені в ситуації та порівняти їх з нормами права, які регулюють ці відносини і зробити висновок по завданню контрольної роботи.

Відповіді на теоретичні та практичні завдання мають бути обґрунтовані з посиланнями на правові норми трудового права. Слід зазначити, коли і ким прийняті ці джерела права, посилаючись на відповідні пункти та статті.

Студент може запропонувати кілька варіантів виконання практичного завдання за певних умов чи обставин справи.

При виконанні контрольної роботи важливо користуватися рекомендованими збірниками нормативно-правових актів та літературою. Слід ознайомитися з проектами нормативно-правових актів у сфері праці. Практичні завдання складені на основі судової практики при їх виконанні слід враховувати зміни в законодавстві України про працю.

При виконанні завдань контрольної роботи студент має показати вміння та навички:

  • орієнтування в системі чинного законодавства про працю, найважливіших нормативно-правових актах трудового законодавства України;

  • послідовно та логічно викладати матеріал, користуватися правничою термінологією;

  • вірно складати та оформляти документи правничого характеру (накази, позовні заяви, рішення, постанови тощо).

Контрольна робота має бути підписана студентом з вказівкою дати її виконання та оформлена у відповідності до вимог, які пред’являються до оформлення курсової роботи з трудового права. В роботі слід зробити поля для зауважень рецензента (ширина 3-4 см) та пронумерувати сторінки контрольної роботи, а роботу прошити. У кінці зошиту студент залишає одну дві сторінки для рецензії викладача на роботу.

Перевірена контрольна робота здається викладачу перед заліком чи іспитом. Викладач може перевірити знання студента не тільки з питань заліку, екзаменаційного білета та контрольної роботи.

Студент, що не здав у визначені строки контрольну роботу, або якщо робота не була зарахована, не допускається до складання заліку та іспиту. При хибних, неповних відповідях на питання контрольної роботи та грубій помилці контрольна робота студента не зараховується. Заліку не підлягає контрольна робота, яка виконана по іншому варіанту.

Робота виконується в учнівському зошиті (24 аркуші). В контрольній роботі необхідно визначити список використаних джерел, а по теоретичним питанням складати план відповіді. Рекомендується розробляти структурно-логічні схеми, таблиці тощо.

Студент вибирає варіант контрольної за першою літерою свого прізвища (див. таблицю).

Варіант

Перша літера

прізвища студента

Варіант

Перша літера

прізвища студента

Варіант

Перша літера

прізвища студента

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

А

Б

В

Г

Д

Е

Є

Ж

З

І

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

Ї

Й

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Т

У

Ф

Х

Ц

Ч

Ш

Щ

Ю

Я