Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zagalna_taktika.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
907.78 Кб
Скачать

Організація, озброєння і бойова техніка підрозділів механізованих (танкових) частин

Протягом останніх років відбулися якісні зміни в усіх основних галузях військової справи: озброєнні, організації, методах навчання й виховання особового складу.

Характер сучасного бою потребує від офіцерів усіх родів військ, зокре­ма, офіцерів-медиків, широкого оперативного і тактичного світогляду.

В умовах високих темпів бойових дій, при великій глибині бойових завдань, швидких змінах обстановки на полі бою, самостійних діях підрозділів значно зростає роль медичного забезпечення військ.

Організація медичного забезпечення і вирішення всіх питань на практиці в сучасному бою ускладнилися. Це пов'язано з високою маневреністю військ, швидкістю, з якою розгортаються бойові дії, розосередженням бойових порядків по фронту та в глибину, дією зброї масового ураження на війська та ін.

Знання організаційної структури механізованого (танкового) полку дає змогу глибше вивчити питання організації медичного забезпечення полку і його основних підрозділів.

3.1. Загальновійськова частина, її призначення і

СКЛАД.

Механізований (танковий) полк є загальновійськовою частиною, яка організаційно входить до складу механізованої (танкової) дивізії.

Він здатний наносити удари по противнику в наступальному бою іі швидко завершувати його розгромлення, з ходу проривати оборону против­ника, а також забезпечувати за короткий час стійку оборону й успішно вести боротьбу з броньованими об'єктами противника.

Механізований (танковий) полк, як правило, виконує завдання у взає­модії з частинами і підрозділами інших родів військ, авіацією, артилерією, ра­кетними військами, повітряними десантами та Військово-морськими силами.

Наявність у його складі підрозділів різних родів військ забезпечує тактичну самостійність полку та дозволяє вести бойові дії без головних сил дивізії

Механізований (танковий) полк у своєму складі може мати приблизне три механізовані батальйони, танковий батальйон, кілька артилерійських і зенітних батарей та підрозділи тилового, технічного й медичного забезпечення

Варіант його організаційно-штатної структури подано нижче:

Склад механізованого (танкового) полку:

І. Управління. До його до складу входять: командування, штаб, на чальник артилерії, начальник протиповітряної оборони, служби, технічні частина й тил.

Командування полку становлять: командир полку, його заступники (на чальник штабу, заступник командира з виховної роботи, заступник командира полку з озброєння й заступник командира полку з тилу).

До складу штабу входять: начальник штабу, заступник начальника шта­бу, старший помічник начальника штабу, старший помічник начальника шта­бу із стройової частини й кадрів, начальник розвідки, начальник зв'язку, сек­ретна частина та інші.

2. Бойові підрозділи: три механізованих (танкових) батальйони; один танковий (механізований) батальйон, зенітний дивізіон, артилерійський дивізі­он; протитанкова батарея.

3. Підрозділи бойового забезпечення: розвідувальна рота; рота зв'язку; інженерно-саперна рота; взвод регулювання рухом та комендантської служби; взвод радіаційної і хімічної розвідки.

4. Підрозділи тилового й технічного забезпечення: ремонтна рота; рота матеріального (тилового) забезпечення.

5. Підрозділи медичного забезпечення: медичний пункт полку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]