Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
10_kred_nov.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
4.75 Mб
Скачать

8. Фінанси домогосподарств за їхньою соціальною значимістю поділяються на:

  1. фінанси життєзабезпечення, фінанси професійного й соціального розвитку, фінанси поліпшення умов життя й середовища перебування, фінанси соціальних пріоритетів;

  2. фінанси одинаків, фінанси родин, домогосподарств (часткових і повних), фінанси укрупнених родин;

  3. оплата найманої праці, доходи від особистого підсобного господарства та промислів, доходи від надання послуг, соціальні трансферти.

9. Фінанси домогосподарств по складу груп, у яких формуються фінансові потоки поділяються на:

  1. фінанси життєзабезпечення, фінанси професійного й соціального розвитку, фінанси поліпшення умов життя й середовища перебування, фінанси соціальних пріоритетів;

  2. фінанси одинаків, фінанси родин, домогосподарств (часткових і повних), фінанси укрупнених родин;

  3. оплата найманої праці, доходи від особистого підсобного господарства та промислів, доходи від надання послуг, соціальні трансферти.

10. За своїм цільовим призначенням та функціями фонди домогосподарств можуть поділятися на:

  1. незафіксовані, фізично обмежені, зафіксовані;

  2. оплата найманої праці, доходи від особистого підсобного господарства та промислів, доходи від надання послуг, соціальні трансферти;

  3. фонди життєзабезпечення, фонди розвитку та навчання, фонди відновлення, фонди поліпшення середовища перебування; фонди формування й підтримки іміджу; резервні фонди.

Завдання

До даних термінів доберіть єдине правильне визначення серед тих, що наведені нижче.

Терміни:

1. Домогосподарство

2. Фінанси домогосподарств

3. Доходи домогосподарств

4. Витрати домогосподарств

5. Сукупні ресурси домогосподарств

6. Прожитковий мінімум

7. Заощадження

8. Організовані заощадження

9. Неорганізовані грошові заощадження

Визначення:

А. Потенційні ресурси домогосподарства, отримані в конкретному періоді, незалежно від джерел їх надходження.

Б. Соціально-економічні грошові відносини із приводу формування та використання фондів фінансових ресурсів для задоволення особистих потреб громадян.

В. Заощадження населення, мобілізацію і розміщення яких проводить банківська система, або небанківські фінансово-кредитні установи.

Г. Витрати на купівлю продуктів харчування, алкогольних та тютюнових виробів, непродовольчих товарів, на оплату послуг, витрати, пов’язані з веденням особистого підсобного господарства, грошову допомогу родичам та іншим особам, витрати на купівлю нерухомості, на будівництво, на придбання акцій, сертифікатів, валюти, приріст вкладів до банківських установ, аліменти, податки (крім прибуткового), збори, внески та ін.

Д. Сукупність осіб, які спільно проживають в одному житловому приміщенні або його частині, забезпечують себе всім необхідним для життя, ведуть спільне господарство, повністю або частково об’єднують та витрачають кошти.

Е. Вартісна величина достатнього для забезпечення нормального функціонування організму людини, збереження його здоров’я набору продуктів харчування, а також мінімального набору непродовольчих товарів та мінімального набору послуг, необхідних для задоволення основних соціальних і культурних потреб особистості.

Ж. Частина грошових доходів населення, що формується за рахунок вільних грошових коштів, які утворюються внаслідок скорочення поточного особистого споживання, і призначена для того, щоб забезпечити потреби у майбутньому.

З. Суми грошових та натуральних надходжень, одержаних членами домогосподарства у вигляді оплати праці, доходів від підприємницької діяльності та самозайнятості, доходів від власності у вигляді відсотків, дивідендів, продажу акцій та інших цінних паперів, надходжень від продажу нерухомості, особистого та домашнього майна, худоби, продукції особистого підсобного господарства та продуктів, соціальних допомог, субсидій, пенсій, стипендій, грошових допомог від родичів та ін.

І. Заощадження, що зберігаються безпосередньо у населення готівкою у національній та іноземній валютах, зберігання коштів у вигляді коштовностей, дорогоцінних металів, дорогих товарів тривалого користування тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]