Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КС_Конспект_УКР (1)ценообразование.doc
Скачиваний:
206
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.07 Mб
Скачать

2.6. Додаткові вимоги до розробки кошторисної документації на розширення, реконструкцію й технічне переоснащення підприємств

У кошторисній документації на розширення, реконструкцію й технічне переоснащення діючих підприємств, будинків і споруджень кошторисна вартість будівельних і монтажних робіт визначається по індивідуальних кошторисних нормах у випадках, коли характер і умови їх виконання відрізняються від состава й умов виконання робіт, прийнятих у ресурсних елементних кошторисних нормах на будівельні роботи й монтаж устаткування.

Підставою для розробки проектними організаціями індивідуальних кошторисних норм можуть служити акти, що складаються спільно замовниками й проектними організаціями фактори, що враховують уес, що ускладнюють виробництво будівельних і монтажних робіт на конкретному об'єкті.

При визначенні кошторисної вартості будівельних і монтажних робіт з діючих норм:

- норми працезатрат робітників-будівельників, монтажників і машиністів, час роботи будівельних машин і механізмів збільшуються шляхом застосування (виходячи з умов виконання робіт, передбачених проектом організації будівництва) коефіцієнтів, установлених Вказівками по застосуванню кошторисних норм на будівельні роботи й Вказівками по застосуванню кошторисних норм на монтаж устаткування складні умови, що враховують, виробництва будівельних і монтажних робіт в експлуатованих будинках і спорудженнях; поблизу об'єктів, що перебувають під високою напругою; на території з розгалуженою мережею транспортних і інженерних комунікацій і стиснутими умовами для складування матеріалів або іншими ускладненими умовами при розширенні, реконструкції й технічному переоснащенні діючих підприємств, будинків і споруджень;

- загальновиробничі витрати й засобу на покриття адміністративних витрат будівельно-монтажних організацій визначаються в порядку, установленому в Розділі 4 Правила визначення загальновиробничих і адміністративних витрат ДБН Д.1.1-1-2000.

При визначенні кошторисної вартості будівельних і монтажних робіт з індивідуальних кошторисних норм:

- до норм працезатрат робітників-будівельників, монтажників і машиністів, часу роботи будівельних машин і механізмів не застосовуються коефіцієнти, зазначені в ДБН Д.1.1-1-2000;

- загальновиробничі витрати й засобу на покриття адміністративних витрат будівельно-монтажних організацій визначаються в порядку, установленому в Розділі 4 ДБН Д.1.1-1-2000.

2.7. Загальні правила оформлення инвесторской кошторисної документації

При складанні инвесторской кошторисної документації здійснюється її нумерація у встановленому порядку.

Нумерація локальних кошторисів (локальних кошторисних розрахунків) проводиться при формуванні об'єктного кошторису (об'єктного кошторисного розрахунків) з обліком того, у яку главу зведеного кошторисного розрахунків вартості будівництва вона включається.

Як правило, нумерація локальних кошторисів (локальних кошторисних розрахунків) проводиться таким чином, що перші дві цифри відповідають номеру глави зведеного кошторисного розрахунків, другі дві цифри -номеру рядка в главі й треті дві цифри означають порядковий номер локального кошторису (локального кошторисного розрахунків) у даному об'єктному кошторисі (об'єктному кошторисному розрахунках).

Наприклад: № 02-04-12. Номера об'єктних кошторисів (об'єктних кошторисних розрахунків) по такій системі нумерації не містять у собі останні дві цифри, відповідні до номерів локальних кошторисів (локальних кошторисних розрахунків). Наприклад: № 02-04.

Результати обчислень і підсумкові дані в кошторисній документації приводяться в такому порядку:

- у локальних кошторисах (локальних кошторисних розрахунках) порядкові й підсумкові цифри округляються до цілих гривень;

- в об'єктних кошторисах (об'єктних кошторисних розрахунках) підсумкові цифри з локальних кошторисів (локальних кошторисних розрахунків) показуються в тисячах гривень із округленням до двох знаків після коми;

- у зведених кошторисних розрахунках вартості будівництва (зведення витрат) підсумкові суми з об'єктних кошторисів (об'єктних кошторисних розрахунків) показуються в тисячах гривень із округленням до двох знаків після коми.

У такому ж порядку приводяться результати обчислень і підсумкові дані в Розрахунках вартості будівництва.