Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КС_Конспект_УКР (1)ценообразование.doc
Скачиваний:
206
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.07 Mб
Скачать

Перелік загальновиробничих витрат будівельної організації містить у собі:

I. Витрати на керування й обслуговування будівельного виробництва:

  1. витрати на основну, додаткову заробітну плату, заохочувальні, компенсаційні й інші грошові виплати працівникам апарата керування й робітників, що обслуговують апарат керування окремих виробничих підрозділів, лінійного персоналу, крім включених до складу виробничих бригад, обчислені згідно з формами й системами оплати праці, установленими в будівельній організації.

  2. витрати на службові відрядження персоналу в межах норм, передбачених законодавством.

  3. амортизація основних засобів, призначених для обслуговування апарата керування окремих виробничих підрозділів і лінійного персоналу.

  4. амортизація нематеріальних активів, призначених для обслуговування апарата керування окремих виробничих підрозділів і лінійного персоналу.

  5. витрати на зміст, експлуатацію й ремонт, страхування, операційну оренду основних засобів, інших необоротних активів загальновиробничого призначення.

  6. витрати на опалення, висвітлення, водопостачання, водовідводи й інший зміст виробничих приміщень.

  7. витрати на аварійно-рятувальне обслуговування об'єктів підземного будівництва й об'єктів спеціального призначення при наявності відповідних договорів.

  8. витрати на транспортне обслуговування будівельного виробництва, включаючи апарат керування окремих виробничих підрозділів, лінійний персонал (начальників ділянок, виконавців робіт, майстрів, механіків ділянок і таке інше) будівельної організації (У витрати на транспортне обслуговування входить основна, додаткова заробітна плата, заохочувальні, компенсаційні й інші грошові виплати водіям і іншим робітником, що обслуговують автомобілі; зміст і експлуатація власних і орендованих, гаражів і місць стоянки; витрати на паркування; вартість паливних, мастильних і інших експлуатаційних матеріалів, зношування й ремонт автомобільної гуми.);

  1. витрати, пов'язані з оплатою послуг комерційних банків і інших кредитно-фінансових установ, включаючи плату за розрахунково-касове обслуговування персоналу.

  2. витрати на матеріально-технічне забезпечення апарата керування окремих виробничих підрозділів будівельної організації: У витрати на матеріально-технічне забезпечення апарата керування входять витрати на придбання канцелярських товарів і приналежностей, бланків обліку, звітності; витрати на зміст, експлуатацію й поточний ремонт будинків, споруджень, приміщень, використовуваних апаратом керування окремих виробничих підрозділів будівельної організації; витрати на зміст і експлуатацію всіх видів зв'язки й радіо, оплата послуг зв'язки (пошта, телефон, факс і таке інше), обчислювальних центрів, засобів сигналізації й інших технічних засобів керування;

  1. витрати на використання електронно-обчислювальної, машинописної, множної й іншої оргтехніки.

  2. оплата послуг, які надаються сторонніми організаціями, якщо в будівельній організації не передбачені відповідні функціональні служби, включаючи витрати на друковані, множні, копіювальні, обчислювальні й інші роботи.

  3. оплата послуг консультаційного й інформаційного характеру ( у тому числі витрати на придбання літератури й підписку спеціалізованих періодичних видань), пов'язаних із забезпеченням поточної діяльності окремих виробничих підрозділів, виготовленням і зберіганням продукції допоміжних, другорядних виробництв будівельної організації, стримуванням законодавства.

  4. страхові внески й відрахування на соціальні заходи.