Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КС_Конспект_УКР (1)ценообразование.doc
Скачиваний:
206
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.07 Mб
Скачать

II. Витрати на організацію робіт на будівельних майданчиках і вдосконалювання технології:

  1. витрати на геодезичні роботи, здійснювані під час виконання будівельно-монтажних робіт, включаючи: оплату праці працівників, що проводять геодезичні роботи; вартість матеріалів; амортизацію; зношування геодезичного встаткування, інструментів і приладів і витрати на всі види їх ремонту й переміщення.

  2. витрати на благоустрій і зміст будівельних майданчиків (У витрати на благоустрій і зміст будівельних майданчиків входять оплата праці робітників, зайнятих на благоустрої й змісті будівельних майданчиків; витрати на збирання й очищення (з вивозом сміття) території будівництва, облаштованість доріжок, містків; витрати на електроенергію ( у тому числі отриману від тимчасових електростанцій), оплату праці чергових електромонтерів і інші витрати, пов'язані з висвітленням території будівництва.);

  1. витрати на перебазування лінійних підрозділів будівельних організацій на інша будову й у межах будівельного майданчика ( за винятком витрат, пов'язаних з переміщенням будівельних машин і механізмів, врахованих у вартості машино-змін).

  2. амортизація й витрати на проведення поточного ремонту пристроїв і встаткування, що входять до складу основних засобів і не передбачені в прямих витратах (У витрати на амортизацію й проведення поточного ремонту входить вартість мобільних інвентарних будов контейнерного типу; триніг, пристроїв для намотування й очищення зварювального проведення пристроїв, що центрують, для зварювання труб, насосів і пресів ручних гідравлічних; переносних металевих і дерев'яних сходів, інвентарних металевих верстатів; такелажних і монтажних пристроїв, які застосовуються під час виконання будівельних і монтажних робіт, ручних лебідок, домкратів і таке інше; бункерів для бетонів і розчинів, тачок, апаратів для зварювання проводів, переносних вентиляційних установок для роботи із застосуванням вибухонебезпечних мастик і полімерних матеріалів, електросушарок для сушіння будівельних конструкцій, генераторів ацетиленових ( крім застосовуваних під час монтажу встаткування); огороджувальної техніки небезпечних зон проведення робіт, шлагбаумів, сигнальних щогл, прожекторів і таке інше.);

  1. витрати на зміст і переміщення нетитульних тимчасових споруджень, приміщень санітарно-побутового призначення, що належать до складу основних засобів.

  2. витрати на малоцінні й швидкозношувані інструменти й виробничий реманент, що використовуються під час виконання будівельно-монтажних робіт і не належать до основних засобам, і витрати на їхній ремонт.

  3. витрати, пов'язані зі спорудженням, ремонтом, розбиранням тимчасових нетитульних споруджень (приоб’єктні контори й комори виконробів і майстрів, санітарно-побутові приміщення, складські приміщення й навіси, які не можна віднести до конкретного об'єкта будівництва).

  4. Тимчасові розведення від магістральних і розвідних мереж електроенергії, води, пари, газу й повітря в межах робочої зони, які не можна віднести до конкретного об'єкта будівництва.

  5. Витрати, пов'язані із пристосуванням будинків, що споруджуються або існують на будівельних майданчиках, замість будівництва нетитульних тимчасових будинків і споруджень, які не можна віднести до конкретного об'єкта будівництва.

  6. зношування пристроїв, які ставляться до оборотних активів (зі строком використання до 1 року), до яких ставляться:

  • помости, сходи, перехідні містки, ходові дошки;

  • пристрою для охорони праці;

  • інвентарні уніфіковані засоби подмащивания типу трубок, інвентарних майданчиків; забори й огородження, необхідні для проведення робіт ( крім спеціальних і архітектурно оформлених), захисні козирки, сховища під час проведення буровзрывных робіт;

  1. витрати на підготовку об'єктів будівництва до здачі ( До витрат на підготовку об'єктів будівництва до здачі відносять витрати на оплату праці чергових слюсарів-сантехників, ключниць, а також робітників, які забирають сміття, миють підлога й вікна; вартість мийних засобів і інших матеріалів, які використовуються під час збирання об'єктів перед здачею їх в експлуатацію; витрати на опалення й висвітлення в період здачі об'єктів в експлуатацію);

  1. витрати некапітального характеру, пов'язані з удосконаленням технології й організації будівельного виробництва, нормативними роботами, включаючи послуги сторонніх організацій, по розробці проектів, креслень конструкцій, металевих і технологічних деталей, впровадження передових методів організації й нормування праці, а також оплата праці працівників проектно-кошторисних груп, груп проектування, економічних лабораторій, нормативно-досвідчених станцій, що входять до складу будівельної організації і її виробничих структурних підрозділів.

  2. витрати некапітального характеру, пов'язані із забезпеченням якості будівництва. До витрат некапітального характеру, пов'язаним із забезпеченням якості будівництва, відносять витрати на зміст виробничих лабораторій, що входять до складу будівельної організації й виробничих структурних підрозділів, включаючи оплату праці працівників, зміст, амортизацію й витрати на проведення поточного ремонту приміщень, устаткування й реманенту лабораторій; вартість витрачених або зруйнованих під час випробування матеріалів, конструкцій і частин споруджень, крім витрат на випробування споруджень у цілому (середніх і більших мостів, резервуарів і таке іншезасобів, що оплачуються за рахунок, передбачених на цю мету в кошторисах на будівництво); витрати на проведення експертизи й консультацій, пов'язаних з результатами випробувань матеріалів і конструкцій; оплата послуг з випробування матеріалів і конструкцій, надаваних лабораторіями інших організацій.

  1. витрати, пов'язані з винахідництвом і раціоналізацією: на проведення дослідно-експериментальних робіт, виготовлення моделей і зразків по винахідницьких і раціоналізаторських пропозиціях щодо виконання будівельно-монтажних робіт; виплата авторських винагород, якщо вони не є роялті.

  2. витрати на зміст протипожежної й сторожової охорони будівельних майданчиків, виробничих приміщень і приміщень апарата керування окремих виробничих підрозділів і лінійного персоналу:

  • витрати на оплату праці робітників, що полягають у штаті окремого виробничого підрозділу;

  • оплата послуг, наданих сторонніми організаціями, по протипожежній і сторожовій охороні у встановленому законодавством порядку;

  • витрати на придбання, зміст і зношування протипожежного реманенту й устаткування.