Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DEK_trudove_pravo.doc
Скачиваний:
135
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
381.95 Кб
Скачать

50. Розірвання трудового договору у випадку втрати довіря (п. 2 ст. 41).

Винних дій працівника, який безпосередньо обслуговує грошові, товарні або культурні цінності, якщо ці дії дають підстави для втрати довір'я до нього з боку власника або уповноваженого ним органу.

51. Розірвання трудового договору у випадку вчинення працівником аморального проступку (п. 3 ст. 41).

Винення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи.

52. Припинення трудового договору з ініціативи третіх осіб.

1) Розiрвання трудового договору з керiвником на вимогу виборного органу первинної профспiлкової органiзацiї (профспiлкового представника) (ст. 45 КЗпП України).

На вимогу виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника) власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір з керівником підприємства, установи, організації, якщо він порушує законодавство про працю, про колективні договори і угоди, Закон України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності".

Якщо власник або уповноважений ним орган, або керівник, стосовно якого пред'явлено вимогу про розірвання трудового договору, не згоден з цією вимогою, він може оскаржити рішення виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника) до суду у двотижневий строк з дня отримання рішення. У цьому разі виконання вимоги про розірвання трудового договору зупиняється до винесення судом рішення.

2). Набрання законної сили вироком суду, яким працiвника засуджено (крiм випадкiв звiльнення вiд вiдбування покарання з випробуванням) до позбавлення волi або iншого покарання, яке виключає можливiсть продовження даної роботи (п. 7 ст. 36 КЗпП України).

3) Призов або вступ працiвника на вiйськову службу, направлення на альтернативну (невiйськову) службу (п. 3 ст. 36 КЗпП України). Iнiцiаторомрозiрвання трудового договору за зазначеною пiдставою є вiйськовий комiсарiат або комiсiя у справах альтернативної (невiйськової) служби. Пiдставами припинення трудового договору за п. 3 ст. 36 КЗпП України є: призов на строкову вiйськову службу, направлення на альтернативну (не вiйськову) службу, вступ на вiйськову службу, вступ на навчання у вiйськовий навчальний заклад.

4) Розiрвання трудового договору з неповнолiтнiм на вимогу батькiв або iнших осiб (ст. 199 КЗпП України).

Батьки, усиновителі і піклувальник неповнолітнього, а також державні органи та службові особи, на яких покладено нагляд і контроль за додержанням законодавства про працю, мають право вимагати розірвання трудового договору з неповнолітнім, у тому числі й строкового, коли продовження його чинності загрожує здоров'ю неповнолітнього або порушує його законні інтереси.

53. Припинення трудового договору у випадках порушення встановлених правил прийому на роботу.

За цiєю пiдставою провадиться звiльнення, якщо прийнята на роботу особа, яка за вироком суду не має права займати певнi посади або займати ся певнимвидомдiяльностi, осуджена за корисливi злочини i з якої не знята судимiсть, а нова робота пов’язана з матерiальною вiдповiдальнiстю або в структурних пiдроздiлах пiдприємства, куди влаштовується, має родиннi стосунки з керiвниками працiвниками пiдприємства, а їхня робота пов’язана з безпосередньою пiдпорядкованiстю або пiдконтрольнiстю один одному (за деякими винятками).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]