Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСАЧ 5 КУРС.docx
Скачиваний:
110
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
345.11 Кб
Скачать

Піддони

Доставляються на підприємство автотранспортом,складеним в штабелі, яка має відповідати вимогам ДСТУ 2052-92.

Правила приймання піддонів.

  1. Для перевірки відповідності піддонів вимогам дійсного стандарту підприємство-виготівник повинно проводити приймально-здавальні і періодичні випробовування.

  2. Приймально-здавальні випробування.

    1. До складу приймально-здавальних випробувань повинні входити: перевірка на відповідність вимогам; випробування на вигин і на міцність збірки піддонів.

    2. При приймально- здавальних випробуваннях перевіряють три піддони від кожної партії. Партією слід вважати число піддонів одного типу і одного розміру, що одночасно здаються на склад, але не більше 100 піддонів.

Якщо при випробуванні будуть виявлені піддони,що не відповідають вимогам діючого стандарту, то проводять повторні випробування подвоєного числа піддонів від даної партії.

Результати повторних випробувань поширюють на всю партію.

Сировина і матеріали, що не відповідають вимогам технічних умов, на виробництво не допускаються.

Ящики

Ящики з гофрованого картону повинні виготовлятися із складним чотирьох-клапанним дном і кришкою по ГОСТ 13511-91.

Етикетки

Етикетки повинні відповідати вимогам наведеним в ТУ У 46.72.128-97. Етикетки повинні бути цілими, чистими, щільно прилягати до корпусу банки на яку її наклеюють. Клей для наклеювання готовлять із мочовино-формальдегідної смоли.

Для перевезення і зберігання етикетки формують у стопки по 250-1000 шт., формовані у пакети до 10 кг, обгорнуті шаром обгорткового паперу або іншим пакувальним матеріалом. На пакети або ящики наносять маніпуляцій ний знак «Боїться вологи», «Не кидати».

Зберігають на складах захищених від вологи при t=10-20ºС, і відносній вологості 50-80%, не більше 4-х місяців.

Полімерна плівка

Полімерна плівка повинна відповідати вимогам наведеним в ГОСТ 25951-83. Плівка не повинна мати запресованих складок, розривів, механічних пошкоджень, колір натуральних, прозорий. Плівку приймають партіями. Партією вважають кількістьплівки одного розміру, виду, не менше двох рулонів із полієтилена одної марки.

Сировина і матеріали, що не відповідають вимогам технічних умов, на виробництво не допускаються.

1.2. Аналіз вибраних технологій

Технології виробництва консервів «Зелений горошок «Особливий» », «Баклажани різані в томатному соусі» вибиралися таким чином, щоб максимально зберегти корисні речовини зеленого горошку та баклажанів після обжарювання в готовому продукті, зменшити кількість відходів та забезпечити потоковість ліній.

Це дозволяє нам провести декілька процесів в одному апараті, що забезпечує економію коштів при встановленні та ресурсів.

У виробництві консервів ми використовуємо автоклави для стерилізації консервів. Також для закупорювання банок використовуємо паро вакуумну закупорювальну машину, яка забезпечує максимальну механізацію та автоматизацію виробництва, але при цьому проста і не потребує значних виробничих площ.