Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
33
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
318.46 Кб
Скачать

Види економічної діяльності. Параметр вказує на розподіл суб’єктів за видами діяльності відповідно до «Класифікації видів економічної діяльності». Формат параметру — 5 цифр.

Для аналітичних рахунків у банку використовуються такі коди:

банк-резидент — 1;

банк-нерезидент — 2;

юридична особа-резидент — 3;

юридична особа-нерезидент — 4;

фізична особа-резидент — 5;

фізична особа-нерезидент — 6;

рахунки доходів бюджету — 7;

внутрішньобанківські рахунки — 9.

Таблиця 5.1

КНИГА РЕЄСТРАЦІЇ ВІДКРИТИХ РАХУНКІВ

Балансовий рахунок №________.

Дата відкриття рахунку

Дата і № договору на відкриття рахунку

Найме­нування клієнта

Назва рахунку

№ особового рахунку

Періодич­ність видачі виписок

Дата повідомлення податковим органам про відкриття рахунку

Дата закриття рахунку

Примітки

1

2

3

4

5

6

7

8

9

2. Відобразити факт закріплення рахунків обліку внутрішньобанківських операцій за відповідальними виконавцями у книзі обліку розподілу і перерозподілу рахунків між обліково-опера­ційними працівниками банку.

3. Зареєструвати в касовому журналі прибуткової каси бан­ку такі господарські операції. Першого грудня поточного року за об’явою на внесення готівки № 54 внесена торговельна ви­ручка ТОВ «Гама» на суму 5643 грн для зарахування на основ­ний поточний рахунок; за прибутковим касовим ордером № 36 внесено 2000 грн для зарахування на короткостроковий депо­зит Д. П. Котенко.

4. Зареєструвати в касовому журналі видаткової каси банку такі господарські операції. Третього грудня поточного року за видатковим касовим ордером № 95 видано аванс на відрядження заступнику головного бухгалтера Т. М. Адаменко на суму 552 грн; за грошовим чеком № 123 видана готівка на виплату заробітної плати ТОВ «Марс» на суму 11532 грн.

5. Чергова перевірка стану обліково-операційної роботи виявила такі факти. Документи за прибутковими касовими операція­ми (додаток до виписок з особових рахунків) не завірялися відбитком штампу банку. Допущений випадок виплати готівки за чеком № 12 від 19.01 поточного року на суму 5600 грн, виписаним на ім’я головного бухгалтера МП «Ліра» (картка зразків підписів і відбитку печатки клієнта містить напис, що іншої особи на отримання готівки в штаті МП «Ліра» не має). На звороті грошового чека № 33 від 25.01 на суму 3809 грн не вказано призначення суми (власник рахунку — служба безпеки України). На грошових чеках № 51, 57, 60 від 2.02 дані про призначення платежу не засвідчені підписом чекодавця. Скласти довідку за результатами перевірки стану обліково-операційної роботи банку.

6. Скласти картку зразків підписів посадових осіб банку, які мають право підпису на розрахунково-грошових документах (табл. 5.2).

Таблиця 5.2

Зразки підписів посадових осіб банку, які мають право підпису на розрахунково-грошових документах

Прізвище, ім’я, по батькові

Назва посади

Зразок підпису

1

2

3

4

7. Скласти акт вилучення щоденного балансу банку за 10.12 поточного року.

Соседние файлы в папке Кузьм_нська_Орган_зац_я обл_ку у банках КНЕУ