Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lohistyka_Zadachi_Metodyky_rozv_39_jazuvannia_25_09_2015.docx
Скачиваний:
83
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
294.27 Кб
Скачать

Методичні вказівки до виконання завдання 3:

Диференціація факторів, які визначають обсяги складської вантажопереробки

В процесі виконання завдання необхідно проаналізувати все різноманіття факторів, які впливають на інтенсивність матеріального потоку на тій чи іншій дільниці складу, і визначити, які з цих факторів залежать переважно від умов договору з постачальниками, а які – від умов договору з оптовими покупцями. Результати аналізу рекомендується оформити у вигляді таблиці (за формою табл.4).

Таблиця 4

Диференціація факторів, які визначають обсяги складської вантажопереробки

Група А: фактори, які залежать від умов договору з постачальниками

Група Б: фактори, які залежать від умов договору з оптовими покупцями

Методичні вказівки до виконання завдання 4:

Ранжування факторів за рівнем впливу на вартість складської вантажопереробки

У процесі виконання попередніх завдань було вивчено вплив факторів А1-А6 на обсяги і вартість вантажопереробки на складі. В свою чергу, ці фактори залежать від умов договорів з контрагентами підприємств оптової торгівлі, тобто від планованих і прийнятих комерційних рішень. Як наслідок, підприємець повинен знати, який із цих факторів найбільше впливає на вартість вантажопереробки, і враховувати це при укладанні договору з постачальником або покупцем.

При виконанні даного завдання необхідно визначити, як впливатиме на загальну вартість вантажопереробки скорочення потоку на тій чи іншій дільниці на одну і ту ж величину. Отримана інформація дозволить краще обгрунтувати рішення, які приймаються підприємцем (менеджером торговельного підприємства), оскільки при укладанні договорів з постачальниками комерційна служба знатиме, що саме (який з факторів) найбільш суттєво зменшує вартість вантажопереробки*:

  • зменшення частки вантажу, який надходить на склад в неробочий час і проходить через приймальну експедицію (фактор А1);

* Примітка:

Всі операції з товарами на складах оптової торгівлі з погляду корисності для покупця можна розділити на дві групи:

  • операції, які не впливають або слабо впливають на рівень логістичного сервісу, що надається покупцям (розвантажування товару з транспортного засобу, який прибув на склад, або – операції в приймальній експедиції, або ж – вхідний контроль якості товарів тощо);

  • операції, які прямо впливають на рівень логістичного сервісу, що надається покупцям (підбір асортименту за замовленням покупців, організація ЦДТ згідно з замовленням покупця, завантажування транспорту покупця тощо).

Критерієм правильності комерційного рішення щодо першої групи операцій може служити мінімум витрат на внутрішньоскладську вантажопереробку. Рішення щодо другої групи приймається на основі маркетингового дослідження ринку послуг. Критерієм тут є оптимальне значення рівня сервісу.

  • зниження частки вантажу, котрий необхідно пропустити через дільницю приймання (фактор А2);

  • зменшення частки вантажу, який надходить у непакетованому вигляді і потребує ручного розвантажування (фактор А6).

Це завдання виконується шляхом почергового зменшення величини факторів на 10%, що для першого варіанта в нижченаведеному прикладі відповідає зменшенню однойменних по­­токів на 500 т/рік (при цьому в межах завдання передбачено проведення розрахунків для фак­торів, які залежать від умов договорів з постачальниками, тобто для А1, А2 і А5).