Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
книжка Нетеп.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
1.64 Mб
Скачать

Тема 3. Підходи до мислення в управлінській практиці

  • Визначення, термінологія і підходи до вирішення проблеми.

  • Підходи до мислення.

  • Практикум.

  • Завдання для самостійної роботи

І. Визначення, термінологія і підходи до вирішення проблеми

Вирішення проблеми є надзвичайно важливим дійством, але досить часто менеджери, які їх вирішують не вірно розуміють зміст самої проблеми. В даному розділі Ви ознайомитесь із поняттям проблема, термінологією, що пов'язана із цією темою та підходами для вирішення проблеми.

Першим кроком у вирішення проблеми є власне саме визначення змісту проблеми. Досить часто люди, які прагнуть вирішити її, забувають про цей перший крок.

У формулюванні змісту проблеми доцільно використовувати наступні терміни: Ціль, Ситуація, Проблема, Причини в цілому та Причини, які піддаються вирішенню, Пропозиція, Рішення. Для успішного вирішення проблеми важливим є однозначне формулювання усіма членами управлінської команди даних термінів. Часто, дехто сприймає саме формулювання пропозиції або причини, як формулювання проблеми. Насправді, пропозиція це лише етап у вирішенні проблеми. Формулювання самої проблеми має негативне забарвлення, тоді як формулювання пропозиції є позитивним. Як правило, ми не беремо до уваги таких, здавалося б, дрібниць, але саме вони забезпечують власне ефективність та результативність у вирішенні проблеми.

Існує велике розмаїття підходів для мислення: стратегічне, емоційне, реалістичне, емпіричне мислення і т.д. Сам термін «підходи до мислення» означає, як ми мислимо. Якщо ми обираємо адекватну конкретній ситуації модель мислення, то звичайно вирішення проблеми стає ефективнішим.

Визначення Проблеми

Проблема - це невміння зрозуміти послідовність дій або організаційних заходів, виконання яких безумовно дозволить досягти поставленої цілі. Причина проблеми завжди полягає у відсутності знань щодо практичного досягненя поставленої цілі.

Проблема визначається ціллю, яку ми ставимо. Якщо Вам потрібні гроші, але у Вас їх є недостатньо, тоді виникає проблема. Але, якщо Вам гроші не потрібні, то мала кількість грошей не є проблемою. Як правило, начальник виробничого цеху оцінює стан справ коефіцієнтом використання часу (відсоткове відношенням між відпрацьованими годинами та загальною кількістю робочих годин). Тому, він дозволяє собі організовувати власну працю і працю підпорядкованого персоналу незалежно від замовлень комерційного відділу. Так стає можливим виробництво більшої кількості продукції, ніж замовлено, а також створення надлишкових запасів. Надлишкові запаси можуть бути проблемою для генерального директора шдприємтсва, але для керівника виробничого цеху це не є проблемою.

Якщо у менеджерів ціль сформульована по різному, то вони сприймають одну і ту ж ситуацію також неоднозначно. Хтось може бачити в ній проблему, а для когось вона буде відсутня. Для того, щоб визначити проблему, люди, які займаються її рішенням, тобто керівники, повинні усунути відмінності у формулюванні цілей кожним із учасників управлінської команди. Забувши про цей етап, керівники стикаються з додатковими труднощами при подальшому розвитку подій щодо рішення проблеми. Тому, приступаючи до вирішення проблемної ситуації, розпочинайте розгляд її рішення з формулювання цілі і формулювання змісту самої проблеми.

Важливо чітко і однозначно формулювати терміни, що пов'язані з процедурою вирішенням проблеми (Мал.3.1.).

Ціль

Ціль - це те, чого ми хочемо досягти, ким ми хочемо стати внаслідок певної сукупності дій у певному поміжку часу. Це є достатньо зрозумілим, але при вирішенні безпосередньої проблеми забувають на першому етапі її рішення сформулювати ціль. Без чітко визначених і ясно зрозумілих цілей ми не можемо однозначно говорити про зміст ситуації, зміст самої проблеми, зміст причин, що її породили...

Мал. 3.1. Терміни, що пов'язані з процедурою вирішення проблеми.

Ситуація

Ситуація - це те, що визначається обставинами, які склалися. Ситуація не є однозначно ні "доброю", ні "поганою". Тому ситуацію важливо ідентифікувати і сформулювати якомога об'єктивніше. Як правило, сама ситуація ніколи не є проблемою. Є грубою помилкою у процедурі вирішення проблеми вважати будь-яку ситуацію проблемною. Перед визначенням проблеми необхідно неупереджено і чітко оцінити, зрозуміти зміст елементів ситуації. Без об'єктивного визначення ситуації вирішення проблеми набирає вузького і упередженого значення. Це призводить до її рішення через суб'єктивні застереження і відстрочує в часі саме вирішення проблеми.

Проблема

Проблема - це наявність окремих складові ситуації, що не можуть бути об'єднані наявним формулюванням цілі. Якщо менеджери знехтувати відмінностями у визначенні цілі, то охопити змісту проблеми неможливо. Якщо цілі учасників сформульовано по різному, то одна і та ж ситуація може сприйматися одними людьми як проблемна, а для інших вона не є такою.

Причина

Причина - це все те, що спричиняє проблему. Інколи проблема має місце із-за того, що при її вирішенні не розрізняють окремо змісту причин і змісту проблеми. Але, так як проблема частково формулюється ситуацією, то її формулювання є більш загальним у порівнянні з причиною. Іншими словами, причини це більш конкретні факти, які частково інформують про зміст проблеми. Якщо не розділяти причини і проблеми, то вирішення останнього не може бути результативним. Ідентифікація конкретних причин і фактів, що спричиняють проблему є обов'язковим і сутєєвоважливим кроком у процедурі вирішення проблеми.

20

Причина, що може бути усунена

Причина, що може бути усунена, є частиною всіх причин. При вирішенні проблеми важливо сконцентрувати увагу на тих причинах, які можуть бути усунені. Визначення причин, які можуть бути усунені це ще один важливий крок у вирішенні проблеми. Але досить часто ми просто не виділяємо із сукупності причин тих, які можуть бути вирішені. Якщо ми будемо намагатися усунути причини, які не можуть бути усунені, то ми просто втратимо час. Усунення частини причин дозволяє по новому розглядати зміст проблемної ситуації в цілому та зміст її складових. Ідентифікація причин, які можуть бути вирішені, це ще один корисний крок, щоб зробити вирішення проблеми ефективним.

Пропозиція

Пропозиція є формулюванням, протилежним до формулюван-ня проблеми за змістом. Якщо проблема полягає в тому, що не має грошей, то пропозиція передбачає формулювання відповіді на запитання: «Як отримати їх». Інколи, при вирішенні проблеми не знають як сформулювати пропозицію. Фразу "нам потрібні гроші", сприймають як пропозицію. Важливо пам'ятати, що формулювання проблеми має негативне забарвлення, а поняття пропозиції повинне бути позитивним.

Рішення

Рішення - це конкретно визначена дія, що спрямована на вирішення проблеми. Вона визначається усвідомленим сприйняттям пропозиції. Інколи, при рішенні проблеми, пропозиції не розвивають у конкретно визначені дії. Формулювання пропозиції не є рішенням. Для рішення проблеми необхідно трансформувати пропозиції в перелік конкретних дій.