Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
пед май.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
291.55 Кб
Скачать

КОНТРОЛЬНА РОБОТА №1

Педагогічна розповідь як фрагмент педагогічної діяльності

Інструкція студентам. Зміст контрольної роботи базується на аналізі підготовленої кожним студентом розповіді перед обраною ним аудиторією. Сам текст розповіді наводиться у відповіді на останнє питання. Це зумовлено тим, що остаточний його варіант, на думку викладача, повинен відшліфуватися у ході роздумів автора над обраним змістом і формою викладу. Відповідь на кожне питання контрольної роботи оцінюється за трибальною системою:

  1. бал - репродуктивний рівень, коли студент у змозі лише передати теоретичний матеріал стосовно поставленого питання;

  2. бали - пошуковий рівень, якщо, крім чітко представленої теорії,’ наявна і ілюстрація даної проблеми на матеріалі бесіди (власних висновків);

  3. бали - творчий рівень, що характеризується чіткою авторською позицією, коли думка не лише ілюструється, а й доводиться,

коли присутні власні міркування (сумніви, пошуки варіантів, передбачення наслідків).

Для чіткості запису просимо з лівої сторони роботи на широкому полі кожного разу проставляти питання, щоб відповіді співвідносилися з ними.

Питання контрольної роботи

(підкреслене в них вимагає теоретичного обгрунтування)

  1. Назвіть тему своєї розповіді, розкрийте її значення для обраної аудиторії, обґрунтуйте надзадачу.

  2. Доведіть, що Ваша розповідь - це педагогічна діяльність. Якими елементами педагогічної майстерності треба володіти, щоб ефективно здійснити цю діяльність?

  3. Чи потрібна робота над створенням робочого самопочуття у підготовці до розповіді? Якими прийомами Ви зможете психологічно настроїтися на ефективну взаємодію з аудиторією?

  4. Яка структура Вашої розповіді, вкажіть на роль цих структурних елементів у Вашому монолозі.

  5. Опишіть Ваші дії на початку виступу. У якій формі Ви проведете самопрезентацію? Як досягнете інтересу до теми в процесі мотивації на початку розповіді? Яким прийомом завершите розповідь?

  6. Яку роль може відіграти дихання у мовленні педагога під час розповіді? Якого типу дихання Ви будете дотримуватися, опишіть механізм його організації.

  7. Які характеристики голосу слід враховувати при підготовці до виступу? Опишіть голос одного з студентів Вашої групи за цими характеристиками. Над чим йому слід працювати для покращення звучання розповіді?

62