Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Navchalny_posibnik енин.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.02 Mб
Скачать

1. Загальні професійні принципи.

  1. Діяльність спеціаліста зі зв'язків із громадськістю та ком­панії, що надає послуги у сфері зв'язків із громадськістю (далі – спеціаліст і компанія), повинна відповідати положенням Конститу­ції України та чинного законодавства.

  2. Спеціаліст зі зв'язків із громадськістю і компанія повинні неухильно дотримуватись принципів достовірності, повноти і точ­ності розповсюджуваної інформації.

  3. Спеціаліст і компанія повинні дотримуватись чесного, від­вертого підходу у відносинах із своїми клієнтами або роботодав­цями. Вони не можуть одночасно представляти інтереси сторін, що конфліктують, без їх згоди, а також спрямовувати свою діяльність на шкоду клієнту або роботодавцю.

  4. Спеціаліст і компанія зобов'язані дотримуватись принци­пу конфіденційності інформації відповідно до домовленості з дій­сними та колишніми клієнтами або роботодавцями. Винятками вважаються випадки, коли приховування інформації може зашко­дити життю і здоров'ю громадян, безпеці суспільства. Якщо діяльність спеціаліста і компанії може спричинити порушення принципів професійної етики в галузі зв'язків із гро­мадськістю, вони зобов'язані повідомити про це свого клієнта або роботодавця, а також зробити все, щоб переконати його у необхідності дотримуватись положень Кодексу. Спеціаліст або компанія мають відмовитись від співробітництва, якщо така діяль­ність суперечить принципам професійної етики в галузі зв'язків із громадськістю.

2. Принципи взаємодії з колегами в галузі зв'язків із гро­мадськістю.

  1. У відносинах з колегами спеціаліст і компанія не повинні навмисно завдавати шкоди професійній репутації.

  2. Спеціаліст зі зв'язків із громадськістю і компанія мають додержуватися чинного законодавства України в галузі захисту авторських прав.

3. Принципи взаємодії з представниками інших професій.

Під час взаємодії з представниками інших професій спеціаліст зі зв'язків із громадськістю і компанія повинні знати, поважати правила, етичні норми, прийняті в інших професіях, дотримуватись їх, якщо вони відповідають принципам професійної етики в галузі зв'язків із громадськістю та законодавству України.

4. Репутація професії.

  1. Спеціаліст зі зв'язків із громадськістю і компанія повинні відмовитись від будь-яких навмисних дій, які можуть завдати шкоди репутації професії.

  2. Обов'язок кожного спеціаліста зі зв'язків із громадські­стю і компанії самим поважати цей Кодекс, пропагувати дотри­мання положень Кодексу в спільноті спеціалістів зі зв'язків із гро­мадськістю.

5. Впровадження Кодексу.

Ліга сприяє впровадженню положень цього Кодексу у практи­ку спеціалістів зі зв'язків із громадськістю, публікуючи положення цього Кодексу та інформуючи громадськість про нього через ЗМІ.

Питання та завдання до самоконтролю.

  1. Що таке «псевдотехнології» і чому, на Вашу думку, вони мають місце у ПР? Якою є Ваша позиція у полеміці В. Пелевіна і В. Стоякіна.

  2. Як відбувається маніпулювання суспільною думкою з використанням ЗМІ.

  3. Опишіть відомі Вам прийоми псевдотехнологій ПР.

  4. Чи існують, на Вашу думку, можливості протидії псевдотехнологіям?

  5. Які кодекси професійної етики ПР-спеціаліста Вам відомі? Коротко опишіть їх основний зміст.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]