Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Англійська мова Яремчук заочне І курс 2010.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
1.44 Mб
Скачать

Змістовий модуль 2. Нормативна граматика

Тема 2.

Оволодіння граматичною темою «Морфологія» оцінюється в діапазоні від 0 до 5 балів.

5 балів: студент правильно вживає граматичні явища у власному мовленні і розпізнає їх у чужому мовленні (усному та письмовому); виконав усі вправи без помилок.

4 бали: студент правильно вживає граматичні явища у власному мовленні і розпізнає їх у чужому мовленні (усному та письмовому); виконав 90% вправ без помилок.

3 бали: студент правильно вживає граматичні явища у власному мовленні і розпізнає їх у чужому мовленні (усному та письмовому); виконав 75% вправ без помилок.

2 бали: студент робить помилки у вживанні граматичного явища у власному мовленні та у розпізнаванні його у чужому мовленні (усному та письмовому); виконав вправи частково (але не менше 60%) з незначною кількістю помилок.

1 бал: студент робить багато помилок (близько 50% випадків) у вживанні граматичного явища у власному мовленні та у розпізнаванні його в чужому мовленні (усному та письмовому); виконав вправи частково (але не менше 50%) з великою кількістю помилок (але не більше 50%).

0 балів: студент не вміє ані вживати граматичне явище у власному мовленні, ані розпізнавати його у чужому мовленні (усному та письмовому).

Тема 3.

Оволодіння граматичною темою «Поняття про речення», «Вираження номінації, характеристики, місцеперебування, наявності суб’єкта, володіння об’єктом» оцінюється в діапазоні від 0 до 7 балів.

7 - 6 балів: студент правильно вживає граматичні явища у власному мовленні і розпізнає їх у чужому мовленні (усному та письмовому); виконав усі вправи без помилок.

5 - 4 бали: студент вживає граматичні явища у власному мовленні і розпізнає їх у чужому мовленні (усному та письмовому) з невеликою кількістю помилок (не більше 25%); виконав усі вправи з невеликою кількістю помилок (не більше 5%).

3 - 2 бали: студент робить багато помилок (близько 50% випадків) у вживанні граматичного явища у власному мовленні та у розпізнаванні його в чужому мовленні (усному та письмовому); виконав вправи частково (але не менше 50%) з великою кількістю помилок (але не більше 50%).

1 бал: студент рідко (але не менше 25% випадків) вживає правильно граматичні явища у власному мовленні і розпізнає їх у чужому мовленні (усному та письмовому); виконав вправи лише на 25% з великою кількістю помилок (але не більше 50 %).

0 балів: студент не вміє ані вживати граматичне явище у власному мовленні, ані розпізнавати його у чужому мовленні (усному та письмовому).

Тема 4.

Оволодіння граматичною темою «Система часів дієслова» оцінюється в діапазоні від 0 до 5 балів.

5 балів: студент завжди правильно вживає відповідні мовні засоби у стверджувальній, заперечній, питальній формах у власному мовленні (усному та письмовому); завжди правильно розпізнає їх у чужому мовленні (усному та письмовому); виконав усі вправи без помилок.

4 бали: студент досить часто (до 25% випадків) допускає помилки у вживанні відповідних мовних засобів у стверджувальній, заперечній та питальній формах у власному мовленні (усному та письмовому; іноді до 10% випадків) допускає помилки у розпізнаванні їх у чужому мовленні (усному та письмовому); виконав не всі вправи (але не менше 75%), але майже без помилок (не більше 10%).

3 бали: студент досить часто (до 40% випадків) допускає помилки у вживанні відповідних мовних засобів у стверджувальній, заперечній та питальній формах у власному мовленні (усному та письмовому; іноді до 20% випадків) допускає помилки у розпізнаванні їх у чужому мовленні (усному та письмовому); виконав не всі вправи (але не менше 60%), але майже без помилок (не більше 10%).

2 бали: студент часто (до 50% випадків) допускає помилки у вживанні відповідних мовних засобів у стверджувальній, заперечній та питальних формах у власному мовленні (усному та письмовому) та у розпізнаванні їх у чужому мовленні (усному та письмовому); виконав вправи лише частково (але не менше 50%) з досить великою кількістю помилок (до 25% ).

1 бал: студент лише у 25% випадків вживає правильно відповідні мовні засоби у стверджувальній, заперечній та питальній формах у власному мовленні (усному та письмовому) і розпізнає їх у чужому мовленні (усному та письмовому); виконав вправи лише на 25% з великою кількістю помилок (але не більше 50%).

0 балів: студент не вміє вживати відповідні мовні засоби у власному мовленні (усному та письмовому), тобто помилки перевищують 75%.