Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Екологічна паспортизація для Екол.стац. (дист...doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
2.14 Mб
Скачать

Питання для самоконтролю

Питання 1.1.

Чи представляє екологічний паспорт підприємства комплекс даних, виражених через систему показників?

Так.

Ні.

Відповідь на питання 1.1.

Так – відповідь вірна, тому що екологічний паспорт підприємства –це комплекс даних виражених систему показників, що відбивають рівень використання підприємством природних ресурсів і ступінь його впливу на навколишнє середовище.

Ні – відповідь невірна, тому що відповідно до чинного законодавства підприємство у своїй діяльності по використанню природних ресурсів і впливу свого виробництва на навколишнє середовище керується нормативами.

Питання 1.2. Чи основою для розробки екологічного паспорта є погоджені і затверджені основні показники виробництва, проекти розрахунків гранично допустимих викидів, норми гранично допустимих скидів, дозвіл на природокористування, паспорти газо- і водоочисних споруджень і установок по утилізації і використанню відходів, дані державної статистичної звітності, інвентаризації джерел забруднення і нормативно – технічні документи?

Так.

Ні.

Відповідь на питання 1.2.

Так – відповідь вірна, тому що основою для складання екологічного паспорта є дані з природоохоронної діяльності підприємства.

Ні – відповідь невірна, тому що як і загальногромадянський, екологічний паспорт містить загальні зведення про підприємство, але ці зведення мають экологічну спрямованість.

Питання 1.3. Чи обов’язково екологічний паспорт розробляється силами свого підприємства?

Так.

Ні.

Відповідь на питання 1.3.

Так – відповідь невірна, тому що для складання паспорта можна залучати організації, які мають ліцензії на проведення робіт природоохоронного характеру.

Ні – відповідь вірна, тому що складання екологічних паспортів здійснюється за єдиною для держави системою, але підприємства вільні у виборі розробника.

Питання 1.4. Чи відбиваються в екологічному паспорті дані про вплив на навколишнє природне середовище всіх елементів виробництва, які причетні до роботи підприємства?

Так.

Ні.

Відповідь на питання 1.4.

Так – відповідь вірна, тому що в екологічному паспорті відбиті дані про технології, що застосовувані на підприємстві; кількісні і якісні характеристики використовуваних ресурсів: сировини, палива, енергії, тобто того, що підприємство споживає; кількісні характеристики продукції, що випускається; кількісні і якісні характеристики забруднюючих речовин, що містяться у викидах, скидах, відходах підприємства.

Ні – відповідь невірна, тому що екологічна паспортизація всіх діючих підприємств і екологічно небезпечних об’єктів передбачає розробку конкретних планів оздоровлення екологічної обстановки.

Питання 1.5.Чи екологічний паспорт це - лише тонни викидів, скидів й інші важливі та потрібні показники екологічної характеристики?

Так.

Ні.

Відповідь на питання 1.5.

Так – відповідь невірна, тому що екологічний паспорт – нормативно-технічний документ, в якому представлені результати екологічного обстеження виробничих об’єктів.

Ні – відповідь вірна, тому що екологічний паспорт передбачає і оцінювання класу екологічної небезпеки (ЕН) підприємства, його вплив на оточення.