Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Книжка-діл.м-2..doc
Скачиваний:
71
Добавлен:
27.05.2015
Размер:
3.9 Mб
Скачать

Доповідна записка

      1. № 34-12/243

Про збільшення кількості годин

Мовна культура — один з найважливіших показни­ків нашої духовної культури. Усне й писемне мовлення кожної людини свідчить про рівень її освіченості, інте­лігентності. Щоб грамотно говорити й писати, потрібно переду­сім постійно вивчати рідну мову, вдосконалювати знан­ня, набуті в середній школі. Писемне мовлення студен­тів 1 курсу хибує численними відхиленнями від орфо­графічних і пунктуаційних норм української мови. За­няття з практичного курсу допомагають повторити й удосконалити знання студентів з. орфографії та пунк­туації української мови, виробити навички грамотного письма. Значна частина занять з української мови зорієн­тована на вдосконалення зв'язного мовлення. На жаль, таких занять лише дві години на тиждень. Просимо де­канат розглянути це питання й збільшити кількість тижневих годин на вивчення рідної мови. Адже мова — генетичний код нації, який поєднує минуле з сучасним, програмує майбутнє й забезпечує буття нації у вічності.

Зав кафедрою (підпис) М. С. Стельмах

Зразок 2:

Ректорові університету проф.

Матвійчуку К.Є.

старости групи ТМ-21

Олексевича І.П.

21.07.95 № ІЗ

Пояснювальна записка

про порушення навчальної дисципліни

Студенти 14-ї групи спеціальності "Сурдопедагогіка і українська мова" не з'явилися на заняття з педагогі­ки (II пара) тому, що відвідували виставку комп'юте­рів.

Виставку організувала науково-виробнича фірма "Інтеграл" і запросила студентів на 11-ту годину.

Староста 14-ї групи (підпис) В. 1. Гнаткевич

Вправи на закріплення вивченого

Вправа 47.Напишіть доповідну записку.

Доповідна записка. Дата. №_____. Київ. Ремонтно-будівельне управління Шевченківського району. Головному інженерові Курдечі М.І. Про порушення техніки безпеки на будівельному майданчику. ЖЕК-601 неодноразово попереджав Вас про дотримання техніки безпеки на буд майданчику. Проте й досі в місцях будівельних робіт відсутні загорожі: 1. Не огороджено територію навколо будинку по вулиці Артема, 26, у якому проводиться капітальний ремонт. 2. Не зроблено огорожі навколо котловану, де ремонтують труби. 3. Не огороджуються місця зварювальних робіт, де є небезпека падіння предметів з висоти. Прошу негайно вжити заходів. Інженер з техніки безпеки О.В. Нижник.

Вправа 48. Виправте помилки в оформленні документа

Київська середня школа № 15 Директору школи

Харчук С.І.

Пояснювальна записка.

Я пропустив уроки, бо разом з батьками відвідав виставку робіт сучасних українських скульпторів.

Учень 11-Б класу (підпис)