Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Книжка-діл.м-2..doc
Скачиваний:
71
Добавлен:
27.05.2015
Размер:
3.9 Mб
Скачать

Вправи на закріплення вивченого

Вправа 61.Складіть акт, розмістивши подані відомості відповідно до правил оформлення.

Київський завод «Електрон». Акт. Про результати ревізії каси. № 6. Затверджую. Директор заводу. В. Ю. Смирнова. 12. 01.01. «15» лютого 2002 р. М. Київ. Голова комісії: заст. Головного бухгалтера заводу М.Я. Ротань. Присутні: кассир заводу С.Т. Скляр. Складено комісію в складі: Члени комісії: бухгалтер В.І. Ярчук, ст. економіст Ж.Д. Менжега. Складено у трьох примірниках: 1-й – директорові заводу; 2-й – до бухгалтерії заводу; 3-й – касирові заводу. Підписи голови та членів комісії і їх розшифрування. У результаті проведення ревізії встановлено6

  1. Залишок грошей у касі станом на 12.02.02 згідно з кассовою книгою й відомостями бухгалтерського обліку 780 грн.(сімсот вісімдесят гривень)

  2. Фактичний залишок готівки 780(сімсот вісімдесят гривень). Підстава: наказ директора заводу від «11» лютого 2002р. № 34.

Список

Список-це документ, який містить перелік осіб, предметів, об’єктів, документів у певному порядку і складається з метою інформації або реєстрації.

Реквізити:

  1. Штамп установи.

  2. Номер.

  3. Назва виду документа.

  4. Заголовок.

  5. Текст.

  6. Підпис.

  7. Дата.

  8. Печатка.

Список складається в алфавітному або хронологічному порядку. Іноді елементи списку розміщуються в послідовності від більш значущого до менш значущого.

Таблиця

Таблиця – це перелік статистичних даних або інших відомостей, розташованих у певному порядку й за графами.

Матеріал у таблиці систематизований. На першому плані виступають цифри. У таблицях не використовуються дієслівні форми, прислівники. Найчастіше вживаються слова разом, усього, у тому числі.

Реквізити:

  1. Номер;

  2. Тематичний заголовок.

  3. Заголовна частина, яка розміщується вгорі (розділові знаки в кінці заголовків і підзаголовків не ставляться).

  4. Основна частина, що містить графи і рядки.

  5. Примітки (якщо вони є) виносяться в окрему колонку або за межі таблиці.

Таблиця має бути компактною і наочною

Зразок

ЗАТВЕРДЖУЮ

Заступник директора

з навчально-виховної

роботи сзш № 23

___________________

( підпис)

15 серпня 2002року

ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПЛАН

Роботи класного керівника 5-А класу СЗШ № 23

Гнатюк Антоніни Михайлівни

на 2002/2003 н.р

Захід

Термін виконання

Відмітка про виконання

1

Провести зустріч з учнями

30.08

2.

Взяти участь у загальношкільному святі Першого дзвоника

02.09

3

Провести перший урок «Здоров’я дітей –здорова нація»

02.09

Вправи на закріплення вивченого

Вправа 62.Складіть список викладачів, які читають на вашому курсі; використайте графи:

  • № пор.

  • Прізвище, ім'я, по батькові

  • Навчальний предмет

Вправа 63. Складіть таблицю, де було б подано таку інформацію: типи документів щодо особового складу, їх реквізити.

План

План – точний перелік господарських, культурних, оборонних та інших заходів, що передбачає послідовність і термін їх проведення, із зазначенням відповідальних керівників і конкретних виконавців, місця проведення обговорених, прийнятих колективом або пропонованих колективові заходів.

Плани бувають: перспективні (на кілька років), річні, на півріччя(семестр), квартал, місяць, тиждень, один день, прості і складні —залежно від кількості запланованих питань, часу й мети їх здій­снення. Найчастіше виконуються в табличній формі з ре­квізитами: № п/п, зміст роботи, дата виконання, хто ви­конує, примітка, автор (посада), підпис, ініціали й прі­звище; або: №, п/п, дата, порядок денний (перелік обго­ворюваних питань), доповідач, відповідальний, відмітка про виконання, посади, підписи відповідальних осіб і розшифрування їхніх прізвищ.

Бізнес - план — плановий документ. Процес укла­дання бізнес-плану - один з напрямів планування. Тер­мін фінансово-економічної діяльності. Великий за обся­гом письмовий документ, що «підсумовує ділові можли­вості й перспективи і роз'яснює, як ці можливості мо­жуть бути реалізовані наявною командою керівників (ме­неджерів)»; за визначенням В. Шудрі та А. Белічка, біз­нес-план як «карта польоту, що визначає найбільш бажа­ний, оптимальний за часом і найменш ризикований мар­шрут досягнення визначених цілей» .