Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
77
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
1.04 Mб
Скачать

8. Впровадження настанови

У цьому розділі містяться поради про фінансові наслідки, пов'язані з впровадженням ключових клінічних рекомендацій та поради з аудиту в якості інструменту для сприяння впровадженню.

Впровадження національної клінічної настанови є відповідальністю кожної Ради NHS та невід'ємною частиною клінічного управління. Необхідно створити механізми, які дозволять переглядати допомогу, яка надається у відповідності до рекомендацій настанови. Причини відмінностей повинні оцінюватися і відповідним чином вирішуватися. Місцеві механізми повинні бути запроваджені для впровадження національної настанови в окремих лікарнях, відділеннях і практиках.

8.1 Ресурси для впровадження ключових рекомендацій

Рекомендація Розділ Ресурс для включення

В

Основна мультидисциплінарна команда повинна включати відповідного рівня персонал з догляду за хворими, лікарів, фізіотерапії, професійної терапії, логопедичної терапії і соціальних працівників.

3.3.1

Можлива потреба в ресурсах в деяких сферах на деякі ставки, особливо фахівців суміжних спеціальностей, соціальних працівників

В

Хворі на інсульт повинні бути мобілізовані якомога раніше

4.1.2

Потреба в ресурсах щодо витрат на ставки персоналу, особливо медичних сестер і фахівців суміжних спеціальностей

В

Персональне навчання суміжних фахівців трудотерапевтами рекомендується в якості частини програми стаціонарної реабілітації після інсульту.

4.1.4

Потреба в ресурсах щодо витрат на ставки персоналу (трудотерапевтів), але можна заощадити на тривалості перебування в стаціонарі

В

Тренування одноманітних вправ може розглядатися для поліпшення швидкості ходьби у людей, які самостійно можуть ходити з самого початку лікування.

4.2.2

Потреба в ресурсах щодо витрат на ставки для персоналу (фізіотерапія) та місця проведення терапії (наприклад, в лікарні у відділенні фізіотерапії або у службах відпочинку).

А

Якщо метою лікування є негайне поліпшення швидкості ходьби, ефективності або ходи або перенесення ваги, пацієнти повинні оцінюватися кваліфікованими медичними працівниками на предмет отримання ортезів

4.2.6

Потреба в ресурсах щодо витрат на ортези і ставки співробітників, які підбирають ортези, але економія завдяки скороченню перебування в стаціонарі.

А

фізичні тренування, орієнтовані на ходу, повинні бути доступним для всіх пацієнтів, які оцінюються як медично стабільні і функціонально безпечні для цього, коли метою лікування є поліпшення функціональної здатності пересуватися

4.2.8

Потреба в ресурсах щодо витрат на ставки співробітників (фізіотерапія) та місця проведення терапії (наприклад, в лікарні у відділенні фізіотерапії або у службах відпочинку

В

Реабілітація повинна включати тренування повторення завдання, де воно є безпечним і прийнятним для пацієнта, коли метою лікування є поліпшення ходи, швидкості ходьби, збільшення відстані ходьби, функціональної здатності пересуватися або сідати-вставати-сідати.

4.2.10

Потреба в ресурсах щодо витрат на ставки співробітників (фізіотерапія) та місця проведення терапії (наприклад, в лікарні у відділенні фізіотерапії або у службах відпочинку.

В

Де вважається безпечним, слід продовжувати кожну можливість збільшувати інтенсивність терапії для поліпшення ходи.

4.2.13

Потреба в ресурсах щодо витрат на персонал

В

Накладання шин не рекомендується для поліпшення функції верхньої кінцівки

4.3.9

Зниження витрат при зменшенні недоречних втручань.

▪ Інсультні пацієнти повинні всебічно оцінюватися стосовно їх когнітивної сили і слабкості при проходженні реабілітації або при поверненні до діяльності, яка вимагає когнітивної відповідності, наприклад водіння або робота.

▪ Когнітивна оцінка може здійснюватись трудотерапевтами, які мають досвід неврологічної допомоги, хоча деякі пацієнти з більш складними потребами будуть потребувати доступу до спеціалізованої нейропсихологічної експертизи.

4.4.2

Потреба в ресурсах щодо витрат на персонал (особливо медсестер, психологів), але адекватна оцінка когнітивного питання поліпшить результати реабілітації.

С

Всі пацієнти, які перенесли інсульт, повинні проходити скринінг на порушення зору і отримувати відповідні направлення

4.5.1

Потреба в ресурсах щодо витрат на персонал (ортоптиків і офтальмологів)

D

Постійне спостереження за харчуванням після інсульту повинно включати поєднання наступних параметрів:

біохімічні показники (наприклад, низький попередній рівень альбуміну, погіршений метаболізм глюкози)

▪ стан ковтання

▪ ненавмисна втрата ваги

▪ оцінка харчування і залежності

▪ споживання їжі

4.7.2

Можлива потреба в ресурсах на ставки дієтологів

Кожна служба з допомоги хворим на інсульт повинна розробити і дотримуватися локальної настанови зі стримування фекалій і сечі, включаючи консультування за відповідними направленнями.

4.8.1

Короткотривалі витрати на розробку, друк і впровадження стратегій локальної настанови

А

Електрична стимуляція надостного і дельтовидного м'язів повинна розглядатися як можна швидше після інсульту у пацієнтів з ризиком розвитку підвивиху плеча.

4.10.3

Потреба в ресурсах щодо витрат на закупівлю обладнання та технічне обслуговування, навчання персоналу і ставки.

З огляду на складність діагностики і ведення постінсультного болю плеча слід розглядати використання алгоритмів або комплексного маршруту надання допомоги.

4.13.1

Потреба в ресурсах щодо витрат на впровадження алгоритму. Може бути компенсовано попередженням неналежного використання пов’язок та інших втручань (див. розділи 4.13 і 4.14).

Відповідне направлення до лікарів і служб клінічної психології слід розглядати для пацієнтів та осіб, які за ними доглядають, щоб сприяти належному відновленню/адаптації та запобігати і усувати невідповідну адаптацію до наслідків інсульту.

4.15.1

Потреба в ресурсах щодо витрат на психологічні послуги

А

Пацієнти з легким/помірним інсультом повинні мати доступ до спеціалістів з інсульту з послугами ранньої виписки на додаток до звичайних організованих служб стаціонарного обслуговування.

5.3.1

Потреба в ресурсах щодо витрат на спеціалізовані служби з інсульту в суспільстві. Можуть бути заощадження за рахунок скорочення тривалості перебування в лікарні.

Ради NHS повинні розглядати питання про забезпечення місцевих спеціалістів для надання консультацій реабілітаційним командам, визначення орієнтирів для відповідних державних служб, таких як Консультантів з Інвалідності і Роботи в Центрах зайнятості, організацій, спеціально створюючих можливості для людей з обмеженими можливостями, наприклад, Momentum або волонтерських служб, які можуть забезпечити допомогу і підтримку, наприклад, CHSS, Асоціація з інсульту, Союз інвалідів.

5.6.2

Потреба в ресурсах щодо призначення нових співробітників і/або професійної підготовки персоналу.

А

Інформаційне забезпечення повинно бути доступним для пацієнтів та осіб, які за ними доглядають, в плановому порядку і надаватися з використанням активних інформаційних стратегій, які включають поєднання освіти і методи консультування.

7.1

Потреба в ресурсах щодо ставок персоналу з розробки і надання інформації, друку та інших виробничих витрат.

Соседние файлы в папке ОНМК