Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
77
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
1.04 Mб
Скачать

8.2 Аудит поточної практики

Перший крок у впровадженні клінічної практичної настанови полягає в тому, щоб зрозуміти поточну клінічну практику. Наявні інструменти аудиту рекомендацій настанови можуть допомогти в цьому процесі. інструменти аудиту повинні бути всебічними, але такими, які не потребують багато часу для використання. Успішне впровадження та аудит рекомендацій настанови потребує належної комунікації між персоналом і робочою мультидисциплінарною командою.

8.2.1 Обов'язковий набір даних

Клінічний керований аудит допомоги при інсульті в Шотландії має на меті поліпшити якість послуг, які надаються у лікарнях усіх Рад NHS шляхом узагальнення та подання звітності за даними, зібраними Керованою Клінічною мережею (див. Додатки 5 і 6)300.

Система збирає обов'язковий набір даних з кожного епізоду, який є підставою для направлення пацієнта до лікарні. був визначений мінімальний набір даних, який включає обов'язкові основні дані центра, який має на меті надання інформації для відображення якості послуг при інсульті Цей набір даних включає в себе 6 змінних, що описують випадки, і дозволяє коректувати дані щодо летальності і функціональних результатів. Цей мінімальний набір даних повинен містити інформацію з наступних питань:

▪ демографічні характеристики пацієнтів

▪ процес надання допомоги і його відповідність

▪ надання послуг відповідно до національних клінічних стандартів.

8.2.2 ключовІ ПИТАННЯ ДЛЯ АУДИТУ

Група з розробки настанови визначила наступні ключові питання аудиту для сприяння впровадженню цієї настанови:

Рекомендація Розділ Ключове питання для аудиту

В

Пацієнти та особи, які за ними доглядають, повинні залучатися до процесу реабілітації з самого раннього етапу

3.3.2

Документ, який підтверджує, коли пацієнт і, особа, яка за ним доглядає, були залучені до прийняття рішення і, яку участь беруть (визначити ранню і активну).

В

Інсультні пацієнти повинні бути мобілізовані якомога швидше після інсульту.

4.1.2

Документ, коли пацієнти був мобілізований (визначити ранню мобілізацію).

В

Особисте тренування повсякденної життєдіяльності за допомогою трудотерапевта рекомендується як частина стаціонарної реабілітаційної програми після інсульту

4.1.4

Документ, в якому зазначена частота тренувань з повсякденної життєдіяльності (визначити відмінності між тренуванням і наданням допомоги пацієнту умиватися і одягатися).

В

Накладання шин не рекомендується для поліпшення функції верхньої кінцівки.

4.3.9

Кількість пацієнтів, яким накладено шини на верхню кінцівку (визначити цілі накладення шини).

Кожна служба, яка надає допомогу пацієнтам з інсультом, повинна розробити і дотримуватися локальних настанов зі стримування сечі і фекалій, а також надання консультацій за відповідними направленнями.

4.8.1

Аудит практики щодо дотримання місцевих настанов

З огляду на складність діагностики і ведення постінсультного болю плеча слід розглядати використання алгоритмів або комплексного маршруту надання допомоги

4.13.1

Аудит практики у відповідності до основних етапів в алгоритму

Відповідне направлення до лікарів і служб клінічної психології слід розглядати для пацієнтів та осіб, які за ними доглядають, щоб сприяти належному відновленню/адаптації та запобігати і усувати невідповідну адаптацію до наслідків інсульту.

4.15.1

Документ, який свідчить про те, як пацієнт може потребувати психологічної допомоги, скільки направлень і період часу між направленням і призначенням.

Соседние файлы в папке ОНМК