Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТОА.doc
Скачиваний:
69
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
5.75 Mб
Скачать

3. Завдання для звіту

3.1. Описати роботи по гальмовій системі під час ЩТО, ТО-1, ТО-2.

3.2. Коротко описати послідовність регулювання колісних гальмових механізмів і прокачування гальмового привода.

4.Питання для самоконтролю

4.1. Основні несправності гальмової системи з гідравлічним приво­дом.

4.2. Які роботи по гальмовій системі виконують під час ЩТО,ТО-1, ТО-2 ?

4.3. Як регулюють колісні гальмові механізми на автомобілі ГАЗ-53А?

4.4. В якій послідовності прокачують гідравлічний привід гальм авто­мобіля ГАЗ-53А ?

4.5. Як перевірити і відрегулювати вільний хід педалі гальм авто­мобіля ГАЗ-53А ?

Література

1. Автомобіль. Навчальний посібник для учнів 9 і 10 класів середньої школи/ За ред. Плеханова І.П. -К.: Рад. Школа, 1982. С.231-235.

2. Лудченко А.А., Сова И.П. Техническое обслуживание и ремонт автомобилей. - К.: Вища школа, 1983. С.211-219.

3. Мельніков Д.І., Заборовський М.А., Бойко Б.Й. Трактори і авто­мобілі. - К.: Вища школа, 1984. С.184-188.

4. Третьяков А.М., Петров А.Д. Справочник молодого слесаря по техническому обслуживанию и ремонту автомобилей. -М.: Высш. шк.,1985. С.150-160.

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №16

Щоденне технічне обслуговування автомобіля

Мета: Вивчити роботи по щоденному технічному обслуговуванню.

Обладнання: Автомобіль ГАЗ-53А, ємкості для води, палива, оливи, обтиральний матеріал, набір інструментів, довідкова література.

1. Теоретичні відомості

"Положенням про технічне обслуговування і ремонт рухомого складу автомобільного транспорту" регламентуються види і режими технічного обслуговування і ремонту з урахуванням умов експлуатації автомобілів. Під режимом технічного обслуговування розуміють його періодичність, перелік виконуваних при цьому робіт і їх трудомісткість.

Технічним обслуговуванням є комплекс операцій по: підтримці рухомого складу в працездатному стані і належному вигляді; забезпеченню надійності, економічності роботи, безпеки руху, захисту навколишнього середовища; зменшенню інтенсивності погіршення параметрів технічного стану, відмов і несправностей, а також виявленню їх з метою своєчасного усунення. Технічне обслуговування є профілактичним заходом, що проводиться примусово в плановому порядку.

Технічне обслуговування (ТО) — це комплекс операцій (операція) для підтримання автомобіля в працездатному чи справному стані під час використання його за призначенням, стоянки, зберігання або транспортування. ТО як профілактичний захід здійснюється примусово в плановому порядку через точно встановлені періоди використання автомобіля.

За періодичністю, переліком і трудомісткістю виконуваних робіт розрізняють такі види ТО автомобілів: • щоденне; • перше; • друге; • сезонне.

Щоденне технічне обслуговування (ЩТО) передбачає: • контроль стану автомобіля; • підтримання належного зовнішнього вигляду; • заправлення паливом, мастильним матеріалом та охолодною рідиною. Для автомобілів зі спеціальними кузовами в ЩТО входить санітарне оброблення кузова. ЩТО виконують після закінчення роботи автомобіля або перед виїздом його на лінію. В разі зміни водіїв на лінії автомобіль оглядають і перевіряють його технічний стан.

Перше (ТО-1) та друге (ТО-2) технічні обслуговування передбачають такі роботи: • контрольно-діагностичні, • кріпильні, • регулювальні, • мастильні, • інші, спрямовані на запобігання та виявлення несправностей автомобіля, зниження інтенсивності спрацьовування його деталей, економію палива, мастильних матеріалів, зменшення викидів шкідливих речовин в атмосферу, забезпечення безвідмовної роботи автомобіля в межах установлених пробігів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]