Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛЕКЦИИ з ф нансового права1.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
766.46 Кб
Скачать

Розроблення інструкції з підготовки бюджетних запитів

Для підготовки пропозицій проекту Державного бюджету України Міністерство фінансів України розробляє і доводить до головний розпорядників бюджетних коштів інструкції щодо підготовки бюджетних запитів.

Розроблення бюджетного запиту

Головні розпорядники бюджетних коштів організують розроблення бюджетних запитів для подання Міністерству фінансів України у терміни та порядку, що встановлені Міністерством фінансів України.

Аналіз бюджетних запитів і розробка пропозицій проекту Державного бюджету України

Міністерство фінансів України на будь-якому етапі складання і розгляду проекту Державного бюджету України проводить аналізи бюджетного запиту, поданого головним розпорядником бюджетних коштів, з точки зору його відповідності меті, пріоритетності, а також ефективності використання бюджетних коштів. На основі результатів аналізу Міністр фінансів України приймає рішення про включення бюджетного запиту до пропозиції проекту Державного бюджету України перед поданням його на розгляд Кабінету Міністрів України.

Схвалення Кабінетом Міністрів України проекту закону про Державний бюджет України

Міністерство фінансів України подає проект закону про Державний бюджет України Кабінету Міністрів України для розгляду, а також вносить пропозиції щодо термінів і порядку розгляду цього проекту в Кабінеті Міністрів України.

Кабінет Міністрів України приймає постанову щодо схвалення проекту закону про Державний бюджет України та подає його разом з відповідними матеріалами Верховній Раді України не пізніше 15 вересня року, що передує плановому.

6.3. Затвердження бюджету України на поточний рік

Стадія бюджетного процесу, що розглядається у цьому розділ, як і попередня, розкладається на підстадії.

1. Представлення проекта Закону про Державний бюджет України Верховній Раді України.

2.Розгляд проекта Закону про Державний бюджет України у Верховній Раді України у першому читанні.

3. Розгляд проекта Закону про Державний бюджет України у Верховній Раді України у другому читанні.

4. Розгляд проекта Закону про Державний бюджет України у Верховній Раді України у третьому читанні.

5 Підписання закону про Державний бюджет Президентом України.

Представлення проекта Закону про Державний бюджет України Верховній Раді України

Не пізніше ніж через п'ять днів після подання Кабінетом Міністрів України проекта Закону про Державний бюджет України до Верховної Ради України Міністр фінансів України представляє його на пленарному засіданні Верховної Ради України. Голова Комітету Верховної Ради України з питань бюджету доповідає про відповідність проекта Закону про Державний бюджет України вимогам цього Кодексу, Основним напрямам бюджетної політики на наступний бюджетний період та пропозиціям Верховної Ради України до Основних напрямів бюджетної політики на наступний бюджетний період.

За результатами обговорення проекта Закону про Державний Бюджет України Верховна Рада України може прийняти вмотивовані рішення про його відхилення у разі невідповідності Бюджетному кодексу та Основним напрямам бюджетної політики на наступний бюджетний період.

У разі відхилення проекта Закону про Державний бюджет України Кабінет Міністрів України зобов'язаний у тижневий термін з дня набрання чинності рішенням про відхилення подати проект Закону про Державний бюджет України на повторне представлення з обґрунтуванням внесених змін, пов'язаних з відповідним рішенням Верховної Ради України. Міністр фінансів України повторно представляє проект Закону про Державний бюджет України не пізніше 3-х днів після його повторного подання до Верховної Ради України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]