Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод вказ часть 1.doc
Скачиваний:
175
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
622.08 Кб
Скачать

1. Чиніть так, і ви будете всюди привітно прийняті.

Виявляючи непідроблену цікавість до людей, можеш за два місяці мати друзів більше, ніж інший, який щосили намагається зацікавити їх собою протягом двох років.

Альфред Адлер, відомий віденський психолог, написав книжку «Що повинне означати для вас життя», в якій він зазначає: «Індивідуум, який не виявляє цікавості до своїх побратимів — людей, переживає найбільші труднощі в житті й заподіює найбільшу несправедливість іншим. Із середовища таких особистостей походять невдахи і банкроти».

Якщо ми хочемо завести друзів, давайте будемо робити що-небудь, що вимагає від нас безкорисливих почуттів та уважності до інших. Якщо ми хочемо мати друзів, давайте будемо спілкуватися з людьми привітно і душевно. Коли вам хто-небудь телефонує, користуйтеся цим психологічним правилом: говоріть «Алло» тоном, що виражає радість з приводу того, що вам подзвонили. Привітайте людину в день її народження, просто любіть її, і вам відповідатимуть так само.

2. Простий спосіб справити хороше враження.

Вчинки «кажуть» голосніше, ніж слова, а усмішка «говорить»: «Ви мені подобаєтеся. Ви робите мене щасливим. Я радий бачити вас». Ви повинні зустрічати людей з радістю, якщо хочете, щоб вони раділи зустрічі з вами.

Ви не відчували бажання усміхатися? Що ж в такому випадку вам можна запропонувати? Дві речі. По-перше, примусьте себе усміхатися. Якщо ви в самотності, насвистуйте або муркочіть яку-небудь мелодію або пісню. Дійте так, ніби ви вже щасливі, і це приведе вас до щастя.

Таким чином, вищий свідомий шлях до життєрадісності, якщо вона нами втрачена,— це взяти себе в руки і примусити говорити і чинити так, ніби життєрадісність вже знайдена. У цьому світі кожний шукає щастя, й існує тільки один спосіб, один правильний шлях, щоб знайти його. Це — контроль над своїми думками. Щастя не залежить від зовнішніх умов. Воно залежить від умов внутрішніх.

Прочитайте уважно мудру пораду Ельберта Хаббарда: «Кожний раз, коли ви виходите з будинку, наберіть бадьорого вигляду, високо підніміть голову, ніби вона увінчана короною, дихайте повними грудьми, «пийте сонячне світло», вітайте усмішкою ваших друзів і вкладайте душу в кожне рукостискання».

Намалюйте у своїй уяві образ тієї обдарованої, гідної та корисної людини, якою вам хотілося б бути, і образ, що підтримується вашою думкою, буде щогодини і щохвилини перетворювати вас в саме таку особистість...

Думка — передусім. Займіть правильну психологічну позицію мужності, щирості й життєрадісності. Правильно мислити — це вже означає створювати. Вона нічого не варта, але створює багато. Вона збагачує тих, хто її одержує, не збіднюючи тих, хто дає. Вона триває одну мить, пам'ять же про неї іноді зберігається завжди. Немає таких багатих, які б могли прожити без неї, і немає таких бідних, які не стали б багатшими з її милості. Вона створює щастя в господі, атмосферу доброзичливості у справах і служить паролем для друзів. Вона — натхнення для втомленого, світло надії для того, хто зневірився, сяйво сонця для пригніченого і найкращий з природних засобів проти горя. Проте її не можна ні купити, ні випросити, ні позичити, ні украсти, бо вона має певну цінність, яка не принесе ні найменшої користі нікому, якщо тільки не буде віддана від чистого серця».