Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вступ.docx
Скачиваний:
125
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
696.07 Кб
Скачать

Технологічний процес

Приймання і підготовка сировини

Сировину приймають по масі і якості. Всі інградєнти відміряють згідно рецептури. Окремо змішують пектин GRINSTED Pektin AMD 783, цукор та цитрат натрия в сухому вигляді. Ароматизатори та барвники змішують з соком.

Приготування суміші

У відповідності з рецептурою в ємкість набирають воду питну з температурою 80°С. Суміш сухих компонентів (пектин, цукор та цитрат натрію) вносять через змішувач в воду і розчиняють. Охолоджують суміш до 30°С. В танк подають знежирену профільтровану сироватку в кількості, передбаченою рецептурою. Ароматизатори та барвники з соком подають в танк при постійному перемішуванні. За допомогою лимонної кислоти доводять рН продукту до 4,3-4,1.Отриману суміш ретельно перемішують на протязі 15 хвилин і направляють на подальшу теплову обробку. Для підвищення ефективності теплової обробки суміші обов'язкове попереднє проведення дезінфекції обладнання, призначеного для приготування продукції

Пастеризація, гомогенізація і охолодження суміші

Суміш після приготування гомогенізують при тиску (15±2,5) Мпа і температурі (60-85) °С та пастеризують при температурі (80-84) °С з витримкою 15 секунд. Після чого суміш направляють резервуар для охолодження. Пастеризовану та гомогенізовану суміш охолоджують до температури фасовки (20-25)°С. Допускається направляти на фасовку продукт за температури 33-30 °С при технологічній необхідності

Фасування, пакування, маркування

Напій фасують по 200±9г в полістерольні стаканчики. На кожній одиниці упаковки проставляється дата виготовлення, кінцевий термін реалізації, № партії. Стакнчики з продуктом ставлять в ящики і направляють в камеру для доохолодження.

Кожна одиниця транспортної тари супроводжується біркою встановленного зразка з зазначенням на ній № партії, № місця, дати виготовлення, дати кінцевого терміну реалізації.

Перший і останній стаканчик з розфасованим продуктом фасовщик обов "язково несе в лабораторію на дослідження. Продовжувати фасовку можна тільки з дозволу лаборанта після перевірки якості продукту в першому стаканчику

Доохолодження продукту

Упакований продукт направляють в холодильну камеру для доохолодження до температури 6±2° С, після чого процес вважається закінченим , продукт готовий до реалізації.

Сир Адигейський

Сир адигейський виробляється з пастеризованого і нормалізованого по жиру молока шляхом звертання його кислою сироваткою з подальшою спеціальною обробкою.

Характеристика продукту.

Органолептичні показники.

Консистенція – ніжна, в міру щільна.

Зовнішній вигляд – корка морщниста, з слідами форми, без товстого підкоркового шару, з наявністю жовтих плям на поверхні.

Смак та запах – чистий, пряний, допускається злегка кислуватий, з вираженим присмаком і ароматом пастеризації.

Колір – від білого до кремового, з наявністю кремових плям на розрізі.

Малюнок – глазки правильної форми, допускається відсутність малюнка.

Фізико-хімічні показники.

Масова частка жиру – 45+-1,6%

Масова частка вологи, не більше – 60,0%

Масова частка солі, не більше – 2,0%

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]