Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект ТЗОДР-Д-51.docx
Скачиваний:
391
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
8.31 Mб
Скачать

2 Світлоповертаючі матеріали

Для поліпшення видимості розмітки і зорової орієнтації водіїв в темну пору доби на ділянках доріг без штучного освітлення розмітку можна виконувати з застосуванням світлоповертаючих матеріалів. В якості світлоповертаючих матеріалів можуть бути використані керамічні осколки, крупнозернистий пісок або скляні мікрокульки (СМК) діаметром до 1 мм і коефіцієнтом заломлення не менше 1,5. Застосування останніх отримало найбільше поширення та підвищує світловий ефект розмітки в 4,5-11 разів. Нерідко для збільшення відбивної здатності розмічальної смуги на її поверхні формуються штучні мікронерівності.

Рис. 7.3 Скляні кульки

СМК не застосовуються самостійно як розмічального матеріалу, а тільки в поєднанні з ним для підвищення видимості розмітки, особливо в нічний час, дощову і похмуру погоду. Світловідбиваюче властивість СМК засновано на здатності скляних мікрокульок, які знаходяться на поверхні матеріалу розмітки, заломлювати світло, що йде від фар автомобіля, і відображати його під іншим кутом так, щоб він потрапляв в очі водієві.

Для досягнення найбільшого ефекту скляні мікрокульки повинні бути абсолютно прозорими і (в ідеальному випадку) не містити бульбашок газу.

Існує три способи нанесення СМК:

  • введенням всередину маркувального матеріалу в кількості 10-20 %;

  • посипанням поверх розмітки у кількості 200-300 г/м2;

  • поєднанням цих двох способів одночасно.

Щоб світло фар, переломлений кулькою і відбитий від його внутрішньої поверхні, потрапив в найбільшому обсязі в очі водієві, кулька повинен підніматися над поверхнею розмітки наполовину, а його поверхня повинна бути вільна від маркувального матеріалу.

1 − Скляні мікрокульки;

2 − Поверхня дорожнього полотна;

3 − Шар дорожньої розмітки на дорожньому полотні;

4 − Можливі напрямки відображення променів світла.

Рис. 7.4. Варіанти відображення світлового потоку від фар автомобіля на дорозі

В цьому випадку він теж досить добре утримується матеріалом розмітки. Але якщо кулька виступає з шару розмітки більше, ніж наполовину, він легко буде збитий колесом автомобіля. А якщо кулька занурений в шар матеріалу розмітки більше, ніж наполовину, обсяг відбитого світла зменшується.

Рис. 7.5. Зовнішній вигляд розмітки

Товщина висохлого шару фарби в розмітці становить 150-300 мкм. Розмір кульок повинен бути порівняємо з цією величиною, оскільки для ефективного та тривалого їх дії кульки повинні лежати хоча б у два шари. Дослідженнями встановлено, що для фарби найкращими − і щодо довговічності розмітки, і щодо світлоповертання − є СМК розміром 70-160 мкм.

Холодні пластики, термопластичні лакофарбові матеріали наносять зазвичай шаром 2-4 мм. Для них можна використовувати кульки розміром до 1 мм. У дощову погоду, коли кулька покритий плівкою води, умови більш сприятливі для световозвращенія великими кульками.

Підбираючи гранулометрії використовуваних кульок, необхідно враховувати всі ці фактори.

Занурення СМК в матеріал розмітки забезпечується їх більшою у порівнянні з матеріалом щільністю, необхідні світлотехнічні характеристики − показником заломлення використовуваного скла.

Щоб міцно утримуватися в матеріалі розмітки, СМК повинні володіти хорошим зчепленням з ним. Для цього поверхню кульок обробляють спеціальними складами для додання їм гідрофобних властивостей.

Світлоповертаючі розмічальні кнопки доцільно встановлювати на багатосмугових дорогах для позначення кордону між зустрічними потоками або краю проїзної частини. Кнопки можуть застосовуватися як самостійно, так і спільно з розмічальних лініями. Їх виконують з металу або зносостійкого пластика, постачають катафотом і кріплять до проїзної частини за допомогою наявного у кнопки штиря або приклеюють за допомогою епоксидного клею до покриття.

Рис. 7.6 Світловідбивач дорожній («котяче око»)

Для підвищення ефективності вертикальної розмітки застосовують світлоповертаючі плівки, широко використовується у виробництві дорожніх знаків.