Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІКГ_М1М3 / M3.doc
Скачиваний:
44
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
10 Mб
Скачать

Відміна команди

Система дозволяє відмінити будь-яку виконану команду або групу команд. Для того, щоб відновити зображення після небажаного його видалення, достатньо в рядку панелі керування (рис. 10) клацнути мишею на піктограмі Відмінити . Парна їй кнопкаПовторити може повернути скасоване.

Збереження креслення і вихід з системи

Збереження файлу креслення в системі КОМПАС буде таким же, як і в системі Windows. Для того, щоб уникнути втрати інформації і полегшити пошук створених креслень (файлів), їх бажано зберігати в окремих папках.

Створення папки

  1. Клацніть на піктограмі відкритої папки Відкрити документ. На екрані з’явиться діалогове вікно (див. рис. 4) Вибрати файли для відкриття.

  2. У випадаючому списку виберіть диск, на якому буде розташована нова папка. Рекомендується вибрати той диск, на якому встановлена система КОМПАС. Нехай, система записана на диску С в папці Program Files, яка, у свою чергу, містить папку Компас . У останню папку слід вкласти нову папку, наприклад Креслення. Для цього:

  1. у верхньому рядку Папка: діалогового вікна клацнути на стрілці списку, що розкривається, і з переліку дисків, що з’явився, вибрати диск;

  2. з переліку папок, що знаходяться на диску С, який з’явився, вибрати папку з ім’ям Program Files і клацнути на ній;

  3. з’явиться новий список папок, що зберігаються в папці Program Files, з яких слід вибрати папку Компас і клацнути на ній;

  4. клацнути на піктограмі Створення нової папки (знаходиться в рядку Папка: праворуч від списку, що розкривається);

  5. серед папок, що входять в папку Компас , з’явиться нова виділена папка, в полі назви якої слід набрати з клавіатури її ім’я: Креслення;

  6. вийти з діалогового вікна, клацнувши на кнопці Відміна.

Отже, визначився шлях до нової папки Креслення. Коротко цей шлях записується таким чином: C:\Program Files\ Компас \ Креслення.

Збереження креслення

  1. У рядку меню виберіть Файл → Зберегти як... У діалоговому вікні, що з’явилося, вкажіть ім’я файлу для запису знайти створену папку. Після подвійного клацання на піктограмі нової папки вона переміститься у верхній рядок Зберегти в: діалогового вікна.

  2. У рядку Ім’я файлу: набрати з клавіатури ім’я креслення, наприклад Ris-1, і клацнути на кнопці Зберегти. У першому рядку екрану з’явиться повідомлення про присвоєне знов створеному файлу ім’я: Ris-1 (замість імені по замовчуванню «Лист БЕЗ ИМЕНИ») (рис. 11).

Рис. 11  Верхній рядок екрану

Вихід з системи

Для виходу з системи можна використовувати одну з наступних дій:

  • клацнути мишею на кнопці Закрити – хрестик в правому верхньому кутку екрану;

  • вибрати в меню Файл → Вихід.

Якщо інформація в кресленні не була збережена, то КОМПАС запропонує зберегти зміни. Можна прийняти цю пропозицію, відповівши Так, або вийти з системи без змін, відповівши Ні, або ж, нарешті, відмовитися від виходу, натиснувши Відміна, і повернутися знов до креслення.

При нормальному завершенні роботи КОМПАС-ГРАФІК запам’ятовує свій стан і останній документ, з яким проводилася робота. Ці дані зберігаються в спеціальному файлі, і при наступному запуску система відновить той стан робочого середовища, який був при виході з попереднього сеансу.